München Hoben och födelsedagspresenter

Här bloggas det visst dåligt. Inte så konstigt kanske med tanke på vad som står på schemat denna veckan. Jag förundrades över att jag har bokat in minst två grejer varje dag fram tills söndag. Bland annat har vi förutom gjort mos, köat för biljetter till München Hoben, gyckeltränat, handlat mat till "kick-offen" på lördag, sytt fast FC-märken på våra overaller, bestämt meny till sittningarna under Nolle-P samt gett BMA en fin födelsedagspresent. Jag tänker inte avslöja det än eftersom risken är någon BMAare läser bloggen och vi tror inte att de upptäckt presenten. Det är ju så att BMA fyller ett år nu i dagarna och vi vill bara gratulera och överräcka denna gåva.
Ikväll blir det München Hoben och vi är lite bittra över att de inte har A-lab. A-lab är till för alla festerister och därmed får FC gå in gratis. Men å andra sidan kommer vi att kunna göra det under resten av året på alla andra kravaller. JAg är lite orolig för hur det ska gå på MH ikväll eftersom regnet verkligen öser ner. Jag har ju inte flyttat från Göteborg inte för intet och förväntar mig inte att vädret ska bete sig lika illa som där. Dessutom har jag glömt min galonjacka hem-hemma. Får hoppas att Markus Krunegård som ska uppträda kommer med solen:)
Nu ska vi flytta tält. På återseende!
Löv från Terre

Om du har ett äpple, vill du dela det med mig?

Hallå där!

Igår var vi ute och promenerade i gamla linköping. Fikade lite under ett äppelträd. Mycket mysig. Och inspirerande! Så när det, efter ytterligare en fika på Irret, började skymma begav vi oss åter till gamla linköping. Denna gång utrustade med ett par kassar, som vi fyllde med finfina äpplen! Hehe. Gratis är gott.


Det var nära att äppelpallarplanerna gick i stöpet när Sofia undrade om vi skulle låsa cyklarna och Mikaela gapar tillbaka att det inte lär hända "DET ÄR JU VI SOM ÄR TJUVARNA" och hela personalen från caféet kommer ut samtidigt. Men vi spelade oskyldiga och tog den här fantastiska bilden i väntan på att det skulle vara fritt fram.

Joanna var i pallartagen!

Lina missuppfattade vad vi skulle stjäla och trodde det bara handlade om själva stjälandet. Hon tog en gren istället.

Mooos massor med Mooos! Fem timmar har vi spenderat i Kårridår 2-köket med moskoket och Janna har skjutit upp tentaplugget och jag har hjälpt till. Eller vad är tentaplugg?
Imorgon är det omtenta för praktiska och vi önskar alla som ska göra den ett gigantiskt lycka till och hoppas på lätta frågor.
Äppelpuss och äppelkram


Tillbaka till köpingen

Hallojsan!
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska slå tio och för att tiden ska gå tänkte jag blogga från Lerum en sista gång denna sommar. Ni undrar säkert varför jag väntar på att klockan ska bli tio och det kan jag tala om. JAg tänkte nämligen åka till Systemet och köpa en tackpresent till min mormor som sytt på revärer och varenda märke på min overall och frack. Klockan är ju visserligen sju minuter i tio men jag känner att jag inte vill vara först på plats liksom. ÅKer jag nu kommer jag hänga på låset vilket inte känns särskilt önskvärt på just stället i fråga. Om jag väntar till klockan tio innan jag åker kanske de värsta a-lagarna har fått sitt och jag slipper känna mig som en abstinent student med cravings för alkoholen och dess effekter.
Ikväll bär det alltså av till Linköping och allt som hör därtill. Jag har packat och lyckats få ner alla mina kläder i två bagar efter en hel del sållning. JAg har bland annat lämnat kvar min nya kaffemaskin, en stor skål, alla mina shorts (eftersom jag inte har några större förhoppningar på östgötavädret och för att jag kommer att bo i min overall de närmaste två veckorna), klänningar, en hel bunt linnen, min klädhängare, två glas, en skål till fast lite mindre, ett par skor som jag slängt och några böcker. Säkert en himla massa annat men det vill jag helst inte tänka på. Mina päron ska få ta med sig allt när de kommer på besök nästa gång. (för övrigt finns inte ordet päron med i stavningskontrollen, det blir rödmarkerat som om någon har raderat ett ändå relativt vanligt ord som päron ur det svenska vokabuläret).
10.02 och nu känner jag att jag kan bege mig till min destination. Som avslutning tänkte jag ge er ett par bilder från min och Sammys Barcelonaresa:)
Gamla Ullevi i all ära men Camp Nou var nog lite fräckare!
Ses i Linkan mina damer och herrar och tack för en trevlig bloggsommar:)
Pussochkram Terese

Halloj!

Så, då var vi tillbaka i Sverige igen då.

Vi hann med att se tre fina öar, och bodde hos diverse snälla tanter. De flesta verkade gilla spetsdukar och krucifix. Väldigt mycket. En inredningsform vi inte hoppas blir trendig i Sverige.

Vi har typ sysselsatt oss med att göra detta;

Äta och dricka, oftast gott.  

 

 


 
Åka båt.

 

 

 Gå i trappor.





Oroa oss för att vi ska råka kliva på sjöborrar.
 

Besöka ” the blue cave” . 
        

 

Fascineras över lyxbåtar.


Titta på båtar och sommarhus, i vår egen prisklass.


Se fina kyrkor
. (Och irritera oss på att klockorna ringer var 15e minut. På rikitigt.)

Gömma oss i buskar.


Bada.

Sammanfattningsvis så har vi har haft det fantastiskt bra i Kroatien!
Men nu börjar vi faktiskt längta tillbaka till Linköping och framförallt efter våra kära vänner så det känns inte helt fel att vara hemma i alla fall.

Puss o kram
Janna & BK

 

 



 

 


Halsning fran krabaternas* land

Hej!
Efter att ha skadat fotbollsstjarnor pa arlanda och fantiserat om att  dansa chacha pa flygplansvingen landade vi i Split.  Dar spenderade vi en natt i ett 1700 ar gammalt hus, som dessutom ar med pa Unescos varlsdarvslista. For bara 175kr per natt. Fynd!
Vi akte  sedan vidare  till  Brač dar vi har badat, solat, atit, skickat flaskpost och lyssnat pa den pratglada tant som vi hyrde rum av.
Nu sitter vi pa ett cafe i Split  och vantar pa  baten ut till Hvar. Dar planerar vi att bada och sola lite till, palla citroner, kopa en corona till limen vi redan pallat och besoka nat trevligt utestalle.

Nu hinner vi inte skriva mer da internet kostar pengar och vi hellre lagger dem pa annat!
Puss o kram!
Lina & Janna 



* ordet krabat uppkom under 30-ariga kriget da svenska kirgare forvrangrde benamningen "kroat" da dessa var ett valdigt livligt folk..

Födelsedag och annat

I Lördags fyllde jag år. Hur många verkar tydligen oviktigt för jag var tvungen att själv räkna efter när någon frågade. På dagen fick jag en kaffemaskin och funderar nu på att öppna fik hemma i Linkan för att dryga ut CSN lite. Är man riktigt snäll kanske man blir bjuden på en Macchiato när skolan börjat. Macchiato eller hur det nu stavas kan innebära två saker. Det ena är (vilket jag har lärt mig och som det flesta menar) en dubbel espresso toppad med lite skum. Enligt en gäst på caféet är så inte fallet, hon menade på (och var väldigt säker för att hon hade själv ÄGT ett café) att en macchiato är en enkel espresso (knappt) med hejdundrans mycket mjölk. Vill man ha detta är det kanske att rekommendera att trycka på ordet LATTE macchiato. Sedan undrar jag varför man skulle vilja inta något så vidrigt. Alltså det är ju i princip skummad, varm, proteinberikad lattemjölk med precis så mycket espresso så det får färgen av mycket gammal, skummad, varm proteinberikad lattemjölk. USCH! Ska ni ha en macchiato hos mig får ni bara en vanlig macchiato annars får ni ta med er egen mjölk. PUNKT!

I vanlig ordning fick jag fler födelsedagspresenter. Av Sammy och hans familj fick jag klädhängaren som jag önskat mig och två glas av den modell jag velat ha i flera år:)
Jag fick en ryggsäck, kortet av tjejerna i Linkan, en jättestor skål och kaffebönor:)
På födelsedagskvällen gick jag, mamma, pappa och Sammy ut och åt på Familjen. Det har uppstått många missförstånd i och med namnet men stället heter alltså Familjen. Det ligger på Arkivgatan. Kan varmt rekommendera deras drinkar och mat för er som besöker Göteborg. Eller nej, det är på nivån att ni MÅSTE besöka Göteborg och smaka på drinkarna. Själv drack jag en röda vinbärs-cachaca och en krusbärs-rom. Smarrigt värre!
I staden Göteborg pågår sedan igår Kulturkalaset. Jag har till min stora skräck fått uppleva spektaklet två dagar i rad. Tanken var att jag skulle åkt in till Göteborg igår och utfört följande ärenden: växla pengar (jag och Sammy åker till Barcelona ikväll), bytt ryggsäcken som jag fick och lämnat igen mina jobbkläder på caféet. Det slutade med att jag glömde både ryggsäcken och jobbkläderna hemma så jag fick snällt bege mig in idag igen. Det är jättetrevligt med folk i stan men två typer hade jag gärna varit utan. Dels är det alla tiggare, det blir som bin kring en smält glass när det händer något i stan. Jag tycker det är obehagligt. Kanske låter jag som en människa med ett hjärta av sten och jag skäms lite för att säga det men jag kan inte tycka synd om dem. Sedan har vi alla stackars kulturskolebarn. Jag tror att Kulturkalaset i år har satsat på att under ordnade former ha gatumusikanter. Det står små kids iklädda röda kulturkalaset-tshirts och spelar på fioler, cellos, sjunger falskt och ja en hade till och med en rosa tiolitershink som hon bankade i otakt på. Det värsta är att de ser ut att hata det de gör och t-shirtarna är alldeles för stora. Kanske borde Kulturkalas-generalen satsa lite mer på kvalitet istället för kvantitet nästa år?
Nä nu får jag försöka hitta något annat att fördriva tiden med tills planet går ikväll. Hoppas att några av mina vänner får tummen ur och underhåller er lite fram tills att vi alla är tillbaka i Linkan.
Köss och klem

Overall rimmar på kravall

Efter middagen igår fick jag feber. Jag var inte sjuk, hade liksom ingen förkylning, inget halsont, ingen magsjuka bara feber. Nu har jag ingen feber längre hur som helst.
Oj nu slog klockan 00.00 vet ni vad det innebär? Att det är min födelsedag:) Det blir fint att jag är den första som säger grattis, till mig själv!!
Idag träffade jag Sofia för att skriva om ett par gyckel över en crêpe. Något fantastiskt slog mig att varje gång man använder kravall i ett gyckel så rimmar man det på overall. Varför inte pall, mall, kall? Fantasin blir noll när man använder ordet kravall, då MÅSTE man rimma på overall. Jag lovar här med mig själv att aldrig mer skriva ett gyckel där jag rimmar kravall på overall eller tvärt om. Dessutom utalas overall egentligen overål och overall tror jag mest har kommit till i Linköping just för att man ska kunna skriva rimmande gyckel. Något annat som är oerhört spännande vid gyckel skrivning är att man går tillbaka till något slags 1800-tals språk där inte ersätts med ej meningarna blir helt omkastade som om man är 100 år gammal när man sjunger. NÄ, ändring från och med nu!
Känner att jag inte fått till så mycket annat idag, förutom att jag var och slingade håret, åt på Cyrano med min bror och ätit middag med mina föräldrar och deras vänner. Det visade sig att en de som var på middagen var föräldrar till en tjej som är bästa kompis med Sammys lillebrors flickvän. HA! Tänk vad världen är liten..
Nä nu får jag väl gå och lägga mig så att det snabbt blir morgon!
Ett stort tack till de fina tjejorna som skickat ett supergulligt födelsedagskort!
Pussochkram

Kognitiv Beteende Terapi

Hej, nyss hemkommen från ett Alingsåsbesök där jag lät thailändska Bruce göra i ordning mina naglar. Känns väldig Sex in the City och resultatet blev finemang. Dock är jag rädd för att överhuvudtaget röra någonting med mina händer även om det skulle hålla "micket bla". Har utsatt mig för värsta tänkbara redan i och för sig när jag bar 5 kg gödsel som far min skulle ha. Kändes inte så Sex in the City.
Under mina lediga dagar denna veckan har jag bland annat plockat blåbär och gjort sylt av dem. JAg såg detta som ett ypperligt tillfällde för KBT då jag fortfarande har psykiska besvär efter praktiska tentan. ALDRIG mera blåbärssylt, tänkte man då men nu när jag gjort min egen är det svårt att motstå en klick i filen. SMASKENS!
Igår var jag och Sammy på stan och köpte present till hans 4-åriga kusin som hade önskat sig bajs, en bajshäst samt en kissponny. Tyvärr hittade vi inget av detta på varken Åhléns eller NK så vi införskaffade annat istället. Dock har jag ritat ett kort med en hund som har bajsat för att tillfredställa tösen lite iaf, det är inte lätt att fylla fyra. Förhoppningsvis får hon något på sin önskelista av någon annan, har dessutom hört att det ska serveras slemmiga maskar på kalaset på lördag, kanske kan ta med mig lite sylt att toppa med. Jag köpte mig själv en för tidig födelsedagspresent i form av en jeansskjorta men när jag skulle inviga plagget idag upptäcker jag att personen som satt fast knapparna måste skelat väldigt. För hur jag än bär mig åt sneknäpper jag eller knäpper inte alls för mellanrummet skiljer sig mellan knapp och hål. Sätter 100 spänn på att skjortan är slut i den storleken när jag åker för att byta den senare.
Ses och hörs! Puss och kram ät en gam (skrev alltid det i mina vänners filofaxer när vi gick på mellanstadiet. Är det någon annan som har varit med om fenomenet skriv gärna en rad i kommentatorsfältet)
Terre

Back to Smile-Room.. again

Hej, igen!
Eftersom vi nu besökt alla de tänkta delar av Sverige som planerat startar jag nu om resan från Lerum. Det vore ju förargligt om bloggen hamnade i dvala så här långt innan terminsstart och själv tycker jag att det är ganska trevligt att höra om vad mina flickor har för sig när jag inte träffar dem varje dag.
Sedan sist har jag nästan bara jobbat. Idag är andra dagen på mitt riktiga sommarlov och jag är ganska rastlös, sov bara till halv nio och planerar redan resten av veckan. För att friska upp minnet hos er Medicinska Biologer om varför vi har diskuterat PCR 7000 ggr under termin två kommer här en tillämpning. Under en av mina lediga dagar för ett par veckor sedan fick jag nämligen möjlighet att besöka Astra. Jag var med en hel dag på in vivo-enheten och besökte möss och gjorde en helt egen genotypning med hjälp av PCR. Suck tänker ni nu kära kurskamrater men jag kan meddela att det var riktigt kul. Jag vill berätta detta för er för att sporra er till att inte glömma Anders fantastiska genomgångar och labbar. Man använder sig faktiskt av metoden på riktigt och när ingen sitter på labbänken och skvalpar ut bufferten under elektroforensen kan man faktiskt få fina band i gelen. Jag gjorde allt från början till slut: blandade mastermix med primers och DNA, pipetterade i närmare 50 olika små rör som jag sedan körde i PCR-maskinen. Därefter gjöt jag min egen gel och pipetterade i mina DNA-kopior (det jag hade gjort en stack av nålar av). Resultatet blev följande och 8 av proverna används faktiskt:)
(tanken är att man lägger ihop bilderna eftersom den ena visar vildtyp och för knock-out genen, man ser då vilka som är homo- resp. heterozygoter)
Enligt Sara som jag följde med under dagen använder man till och med Southern Blot på vissa av labben på Astra, kan ni tänka er? Det är inte helt worth-less att läsa Medicinsk Biologi, man kan faktiskt jobba med något värdefullt efteråt:)
Thanks for today, och på återseende senare i veckan.
Puss&Kram Terese

gurk-burk

Idag har varit en otroligt produktiv dag för mig och min bror, eller inte. Men ibland kan man behöva sådana dagar också.
För alla som har en Per i familjen är det på tiden att ni säger grattis på namnsdagen och slänger ihop en tårta. I den här familjen heter alla grabbarna o gubbarna också för den delen, Per i andra namn, så det är inte vidare svårt att lägga dagens datum på minnet.  Jag tog med (Per) Thomas på en lite utflykt till Nyköpingshamn där vi smaskade i oss namnsdagsglass och njöt av att det iaf var uppehåll.
Tidigare idag begav jag mig ut på en springrunda för att få liv i mina stackars muskler (de har fortfarande inte riktigt kommit till liv igen sen den senaste innebandyträningen) och så fort jag satte fötterna utanför ytterdörren öppnade sig himlen. Dock var det inte kallt så då har jag faktiskt inget emot att springa i lite regn.
Dagens bloggrubrik kom till av den anledning att jag snart ska packa fördigt mina väskor för att sedan plocka upp anders från jobbet och bege mig till syrran i Västerås, gurkornas stad. För övrigt kan jag berätta att även min mor har kallats gurk-burk en gång i tiden av sina elever. Hon är engelsklärare på en av gymnasieskolorna här i stan och då hon är från England får hon ibland till lite roliga uttal på saker, däribland ordet gurk-burk. Mamma fick ett nytt smeknamn och eleverna fick sig ett gott skratt.
Dags att bracka vidare,
hade de gött, kamelkött

RSS 2.0