Blogg är roligare än plugg

Hej!
Har under min vistelse hemhemma kommit underfund med..


 ..att mina kusiner, till skillnad från mig, kan baka muffins



..att Uppsala låg längre norrut än vad jag mindes,

..och att man kan köpa billiga och söta djur på Ica. Ett par av dem flyttar in i Kårridår 2 ikväll :)

Nähä. Jaha. Det var det lilla roliga. Nu blir det till att läsa lite om gallsten. Vilken fröjd. 
Puss o kram  
Janna


Idag är det Muffes dag!

Även om man är född den 29 februari så måste man firas riktigt ordentligt. 
 Så idag ger vi ett STORT GRATTIS TILL VÅR KÄRA MUFFE! (eller Muffis/Mofasa/Möff/Sofia)
Hoppas att du får en fantabulous dag med massa skojigheter och så ser jag fram emot att fortsätta firandet när vi alla är åter i Linköping!








Puss, kram och massor av hurra!


Lördag.

Tjolahopp! Idag har varit en riktig lördag. En sväng på stan, lite städning och förfest. Ja, det blev ju ingen fest för mig och Sofia iaf. Vi hade väl inte riktigt taggat för det men förfest belv det minsann.
Klara, Mikaela och Maria var här och åt ost. Jag och Sofia är glada över detta eftersom vi nog hade rullat fram om vi inte fått hjälp med uppätningen. Efter mig var tanken att vi skulle gå till Flamman. Och efter ett samtal till Sam trodde vi att vi hade mellanfesten kirrad så att säga. Men där gick vi bet. Jag tror det blev ett slags kommunikationsfel eftersom Sam i själva verket skulle spela på NH men turligt nog fick vi slå oss ned i hans kök. Så här såg det ut:
Mhm, mycket trevligt. Detta illustrerar väl studentlivet till viss del. Litet och spartanskt korridorskök. 
I köket fick vi också värdefulla tips från en utbytesstudent. Tipset gällde söndagsmiddag så var uppmärksamma nu alla där hemma som vill äta något riktigt exotiskt för här kommer ett hejdundrans recept:
Tag:
1 risskopa (medföljer när du köper en riskokare)
Lite mild lättyogurt, viktigt med mängden här. Måtta riktigt ordentliget, ja med ögonmått alltså.
En skvätt vatten.
Rör om lite lätt med dina fingrar, låt bli att tvätta dem efteråt och ät direkt ur skålen du blandat i. Smarrigt.
Jag tror att vi ska bjuda Sofia på detta i samband med hennes födelsedag imorgon! Känns som att det är det enda rätta. Förövrigt blev jag och Sofia lite opepp efter korridorsförfesten, det är lite svårt att tagga när man annars är bortskämd med Kårridår-2-förfester. Vi gick hem, åt lite Corn Flakes och längtade till morgondagen då alla våra pinglor kommer tillbaka till Linkan.
Natti natti
Terre

Fyllecellen 10/11. Tror vi

Hej hopp bloggen! Efter en veckas klurande och lite små avslöjanden från pateter har tror vi oss nu kunna presentera årets Fyllecell. Vilka det är har vi klart för oss, men positionerna är bara TROLIGTVIS rätt. Så håll i er.
Årets eminenta Cheif: Joanna
Sveriges noggrannaste vice Cheif: Lina
Pengarna kommer att handhas av den otroligt ansvarsfulla kassören: Linnea
Partyprissarna som snart kan klassa sig som Linköpings bästa Festisar: Elias & Poneh
De första klassiga vinerna kommer att bryggas av Öl&Bar ansvarig: Madde
I taktpinnen håller den fabulösa Gyckelansvarig: Sofia
De finaste tröjorna, sånghäftena och inbjudningarna kommer att tryckas av Media&Materialaren: Matilda
Och sist min inte minst kommer de fräschaste middagarna anordnas av Sittningsansvariga: Rebecca & Terese
På onsdag får vi veta om det stämmer!
Kul kravall igår förresten. Men ingen större eloge till Bi6, vad fan höll ni på med i garderob och bar egentligen. Tror ni att vi har hela livet på oss att vänta på att få hänga in en jacka?
P&K

Kåredår 2

NU ÄR VI I KÅREDÅR 2 INNAN VI SKA TILL KRAVALL. NU HAR VI NOG LISTAT UT ALLA POSITIONER I FYLLECELLEN!!! IMORGONEGON KOMMER UPPDATERINGER. PUSS

WOHO det snöar!

Vaknade imorse och möttes av det här. Underbart att inköparen på ICA-nära inte har tappat hoppet om att det snart kommer att bli glassväder!
Snart tror jag att jag nappar på Sofias idé att fixa en högtryckstvätt med varmt vatten. Då kan man gå med den och spruta framför sig och på så vis få en trevlig cykelbana. Jag tog mig mod och plockade fram cykeln imorse eftersom det såg ganska ljust ut på cykelbanesidan. Trodde jag. Jag kom inte mycket längre än uppför trappen innan jag insåg att jag till stora delar kommer att få leda cykeln men eftersom jag redan var ute tyckte jag inte att det var värt besväret att ställa in cykeln igen och dessutom kan jag åtminstone frakta min väska i cykelkorgen. Men vad händer? Jag hinner inte mer än ställa cykeln i cykelstället på HU och det börjar össnöa och så har det fortsatt. Sofia och jag kan ju glömma att bika till kravallen och har nu bestämt oss för att ta taxi hem. Känner redan att det kommer att vara värt varenda spänn.
Ja som sagt är det kravall och dags att hoppa i overallen. Denna gången är det Bi6 som bjuder upp till galej. Jag har själv inga förväntningar eftersom Bex, den gamle räven, påstod att det bara var en "vanlig" kravall. Men men det blir väl vad man gör det till och jag har med mig chips till förfesten vilket inte kan misslyckas eller misstyckas för den delen heller.
Puss&Klem Terese

Jaha...

Besvikelsen är stooor då man gått upp klockan sex för att heja fram Sverige i hockeykvartsfinalen i OS.. Dessverre blev det ingen vidare värst rolig start på dagen då dom (för er som inte tittat) tillslut förlorade med 4-3.. Men men de e en ny dag och solen går upp i Japan, så här är det ingen ide att hänga läpp för länge. Dagen kommer att fortsätta med basgruppsarbte för de flesta av oss. Både "vanlig" basgrupp och strimma basgrupp, här är det mycket att hålla reda på. I kväll väntar förfest i Jannas koridor å sedan Kravall. Detta ska bli RIKTIGT roligt och förhoppningsvis väga upp dagen ordentligt! De är väl lika bra att börja tagga, ser fram emot kvällen!
Puss å Kram Sofia

Rosa är fint

Tjolahopp!

Efter en lång men trevlig dag på HU är man, trots de stora mängder kaffe som intagits, lite trött. Kanske inte narkolepsi-trött som Terese men ändå.
För att liva upp denna tisdagskväll och piggna till lite tänkte jag och Mikaela att det vore trevligt med chokladbollar. Ja BK, man kallar det för chokladbollar numera :)
Hoppas också att BK kommer hem till Dalarna ordentligt idag och att tågfärden är trevlig. Det är ändå en lång väg att resa. Nästan till Östersund ju!
 





Självklart blev det chokladbollar med rosa pärlsocker. Tjusigt, lite beskt, men gott!

Nu ska jag sy/limma fast lite märken på overallen samtidigt som vi fikar OCH tittar på OS. Multitasking är kanske min grej ändå.

Pusskram
Janna


Efterlyses:

Jag skulle vilja efterlysa ett scenario om narkolepsi. Jag lider av att jag knappt kan hålla mig vaken på föreläsningarna, är det något fel? Okej att det kan vara svårt när man får en genomgång om logaritmer och bla bla men idag har vi ändå haft intressanta grejer. Någon som kan något om narkolepsi, var vänlig kontakta mig.
I övrigt har det varit en ganska rolig dag. Speciellt eftersom det råder stora problem i en strimma-grupp som bröt ut då MedBiare och BMAare skulle, vid första mötet "känna lite på varandra och det blev väldigt upphetsat". Terminsansvarig råder Strimma-gruppen att vara mindre intima.
Dessutom tycker jag att våran eftermiddagsföreläsare är otroligt kul och intressant att lyssna på. Hon är läkare. Det var en BMAare som undrade om de (läkarna alltså) skulle ha kvar sina jobb om vi kom på läkemedel till alla sjukdomar. Det trodde föreläsaren eftersom folk inte kommer sluta röka, dricka, knarka och allmänt "bete sig". Dessutom är hon gynekolog och kvinnor kommer definitivt inte sluta föda barn heller. Kul kul med föreläsningar tillsammans med andra program tycker vi på Medicinsk Biologi.
Nu ska jag gå och bota min narkolepsi genom att sova en stund. På torsdag är det kravall och det laddar vi inför!
P&K Terese

Det blir kaka efter många om och men.

Jag har funderat en stund på om jag verkligen skulle skriva detta men here we go. Som de flesta säkert har tagit del av har Lina haft lite mindre tur sedan hon kom till Linkan. Iaf när det kommer till aktiviteter i köket. Detta har hon fått höra, inte minst från mig. Nu vill jag poängtera två saker: Linas sockerkaka förra veckan var helt klart godkänd. Det andra är att jag själv just misslyckats med en kaka och i och med det har jag kommit underfund med att det kan hända alla:) Jag lovar att aldrig mer reta Lina för att du inte kan baka.
Till slut har jag nu lyckats och för er alla som är med i arbetsmarknadsutskottet bjuds det på silviakaka efter maten:)
Kram Terese

Fyllecellen 10/11 utsedd..

..stor förvirring råder ingen vet vem som har vilken position, förutom årets cell och de verkar ju knappt veta vad de själva heter. Vi får helt enkelt återkomma med namn, bild och position på de 10.
P&K Terre

Söndag och insnöad

Då var det söndag igen. Veckorna bara springer iväg men än har vi inte sett någon skymt av våren här nere. (Eller uppe om man är i Göteborg, tydligen) Snön här vräkt ner hela helgen och resultatet är typ en halvmeter puder. Detta låter ju som ljuv musik i öronen på vilken skidåkare som helst men problmet är att här finns inga backar att tala om och inga skidor heller för den delen. Så ingen skidåkning alltså, vad gör man då med en halvmeter snö? Nej, nog för att jag gillar vita vintrar men enough is enough.

                          

Inga bussar går när de ska, cykeln går ingenstans, att använda benen att transportera sig med kan vara riskfyllt då chansen är stor att man stormar bort, fryser till is eller druknar i en snöhög. Så jag tycker att det vore kalas med +15, strålande sol och barmark just nu. Men eftersom jag inte är vädergud.. än, så får söndagen spenderas inne med böcker om genexpresson ett par tio koppar te och lite OS på tv.

                           

Gårdagskvällen gjorde vi ett försök att ta oss hem till Kicken, resultatet blev lyckat men melodifestivalen sög i vanlig ordning och så gjorde också svenska folket. Några som inte sög var ju såklart våra fantastiska skidåkare och det var inte utan lite glansiga ögon som vi såg blomstercermonin med dubbelt svenskt på pallen. Till och med Janna var tagen av stunden och kunde inte sluta prata om hur fint det var att dem fick kramas efter målgången.
Pastasallad och pesto stod på menyn och jag fick hålla koll på äggen, trots att en variant av äggklocka också användes. Dans pågick i köket och en hel del moves till nästa kravall finns nu att se fram emot.

Då var det dags att köra ner huvudet i böckernas värld en stund och skicka lite happy thoughts till Vancouver och allt duktigt idrottsfolk. Ikväll ser vi fram emot skidskytte och hoppas på revanch för Helena Jonsson och A-K O och hoppas på en till medalj till Ferry. Mycket annat skoj ikväll också med damcurling och herralpint. Tror också att vi spelar hockey inatt om jag inte minns fel så för den som är uppe sent, eller tidigt. Håll tummarna åt mig med för mina kommer vara sovandes.

Håll er inne idag mina vänner eller kör väldigt försiktigt!
Pussochkram BK [Lina]

(förtydligar för familjen hemma som inte har förstått att dottern döpts om sen hon hamnade i Linkan, historien bakom är inget att prata om)

Vi har hittat Bex framtida hemort!

Sofia och jag har idag åkt till Göteborg. WOHO! Det snöade som tur var inte och resan gick mycket bra, med mig själv bakom ratten:D Så kommer Sofia på att strax utanför Jönköping finns det ett mycket spännande ställe. Här är jag heeelt säker på att Bex kommer att vilja bo i framtiden, iaf om man ska utgå från de senaste veckornas favorit ord. Nästa gång vi åker förbi ska vi stanna och undersöka bostadsmöjligheter, dagis och arbetsplatser i denna otroligt gemytliga håla. Nära till Jönköping har vi redan konstaterat samt att det är en mycket trevlig stad (Jönköping alltså). Nu förstår jag att ni alla sitter och vrider er och undrar vad det är för ställe. Och här kommer det ett bildbevis!!!!
Oj nää... Nu ljög jag även om vi i framtiden gärna ser att Rebecca har Göteborg som andrahandsval efter....
För er som inte riktigt har hört rebeccas favvo-ord kan jag meddela att det börjar på K och slutar på ött.
So long flaggstång..
Terese

CYP2D6

Nu är det lätt att tro att vi sett en uppföljare till Star Wars (där R2D2s kusin spelar huvudrollen) men sådant pysslar vi inte med på HU. Istället har vi stuckit oss själva i fingret (vissa stack iofs inte sig själva utan behövde hjälp både fysiskt och mentalt). Genom att ta en droppe blod kunde vi få fram lite DNA. Detta DNA ska vi sedan använda för att kolla vilken typ av CYP2D6-genen vi har. Detta är en gen som hjälper till i läkemedelsmetabolism. Har man en frame-shifting mutation som har orsakats av ett nukleotidförändring på den 4 exonen (ett G har bytts ut mot ett A inte okej) kommer proteinet som bryter ner vissa läkemedel inte att kunna produceras och ett annat läkemedel är att föredra för de personen som har en sk framshifting mutation. För er som inte är så insatta i den genetiska terminologin betyder detta: ta inte amfetamin i onödan, det blir tokigt för 7-8% av befolkningen.
Hur som helst är det där med att sticka sig i fingret lite obehagligt för vissa. Då behövs till och med två personer som hjälper till. Bilden är lite missvisande då Rebeccas inte riktigt representerar hennes känslor inför sticket.
Det är alltså ingen jättenål vi pratar om utan typ en knappnål modellen mindre. Detta orsakar en lite bloddroppe som sedan pippeteras (dock ej via munpittetering eller munpippetering eller vad det nu heter) upp och i ett litet eppendorfrör med Milli-Q vatten.
Ibland är det tråkigt att vänta på centrifugen eller inkuberingen, då kan man roa sig med att skriva meddelande på dina gummihandskar och testa att använda vortexen som träningsredskap.
Har man en heldag från 10-18 är det bäst att fylla på energireserverna. Det finns fortfarande gratis lättöl på Örat kan vi upplysa de som är sugna om. Twist-påsen har dock tömts, redan vid lunch tror jag.
Ha en god kväll på er. Puss från Terre

rice is bajs

Hej!
Denna dag började väldigt trevligt med ett rekord i besöksantalet här på bloggen. Ett stort tack riktar vi till Mikaela som har varit ett den största bidragande faktorn till detta, vi hoppas nu att fler vill gästblogga och isf är det bara att skriva det i kommentatorsfältet.
Dagen fortsatte i samma trevliga anda när Bex bjöd på tillknölade Melodifestivalenbollar på basgruppen. Glädjen mattades dock av aningen när bollarna följdes av gårdagens bakverk. Dels blev samtliga deprimerade av de uteblivna träningarna och ökade konsumtionen av socker dels fick alla en sockertopp som la sig lagom till labgenomgången och alla ville sova.
Kicken verkar undra hur en så här tunn muffins kan innehålla så mycket socker.
Fin: nej. God: nja. Personlig: väldigt.
Under lunchen skedde även en incident som jag helst vill glömma men tänkte delge er först. Jag skulle bära iväg min risfyllda matlåda i samma hand som datorväskan. Datorväskan lyckades på något sätt fastna mellan två stolar och fungerade därmed som en rekyl vilket ledde till att riset flög ur matlådan och rätt på en läkarstudent. Måttligt road var han, väldigt roade var Lina och Sofia. Självklart hämtade jag massor med pappersservetter och tog bort mycket av riset men dessvärre rullade några korn ner i hans kalsonger. Kul överraskning för honom när han kommer hem och ska ta av sig braxorna.
Ännu en incident inträffade på väg till Örat, för tredje gången denna dag. Bex tänkte skoja lite med Lina och låtsats fälla henne. Dessvärre föll Lina som en fura och skrapade upp händerna. Höhö säger jag som numera mår lite bättre efter ris-incidenten.
Nu sitter vi på Örat för fjärde gången idag och Bex nappade genast på erbjudandet om gratis lättöl. Hennes utlåtande lyder att det smakar mycket bättre än kaffe och gratis är alltid gott!
Som ett extra tillägg i inlägget undrar jag vem som försöker spränga HU? Lite odiskret att rulla ut flera 100 meter dynamitkabel i kulverten? Eller?
Puss och Kram Terese aka Terre

Muffinskärlek

Hej. Jag har just bevittnat årets muffinsbak och eftersom att Janna och BK antagligen inte alls uppskattar det på samma sätt som jag så är det bäst att jag berättar den här historien. Min mobilkamera är inte så bra på att capture the moment, så att säga, men inte ens... Äeh, jag vet inte, Jan Guillou, Astrid Lindgren, Ernest Hemingsway? skulle kunna beskriva det här med ord rättvist. Således blir det några suddiga mobilbilder. Varsågoda.

Det hela började med en fin tanke. BK ville baka muffins till sin basgrupp, Janna ville göra rosa glasyr.


BK fick uppdraget att göra glasyren medan Janna gjorde muffinsen. Ganska snart kunde det konstateras att Janna var Mat-Tina och BK var kändisen som rev köket. Glasyren visade sig vara en uppförsbacke ("nä, det blir ingen glasyr!"), men efter en massiv första hjälpeninsats från Mat-Tinas sida blev det en fin rosa glasyr. BK provsmakade, såg nöjd ut samt gjorde nöjda läten, och fortsatte till nästa bunke med en vit gegga som enligt utsago i efterhand "såg god ut", varpå hon tystnade och såg lite plågad ut. Enbart Philadelphia och smält smör var således ingen hit. Okej.


Bakglädjen visste inga gränser.

Sen gick det helt enkelt bara åt helvete:



Åh, så... gott...


Misären var total. Underhållningsvärdet likaså.


"Det här ser ut som en bantningskur".


"Vill du ha en muffin, Mikaela?"

Och mitt i misären skulle det bakas mer. Ingen förstår varför, men äggen gick visst ut i dag. Kladdkaka stod på agendan. Janna skulle smälta choklad i mikron. Den började brinna. Köket var rökfyllt och Janna förkunnade att "just nu vill jag bara gå och lägga mig och dö". Jag satt mest och önskade att jag hade filmat alltihop.

BK fick uppdraget att smälta smöret. "Nämen nu mätte jag upp 100 gram smör här och så tog jag andra biten". BK hade MVG i hemkunskap, mina damer och herrar.

När plåt nummer två beskådades i ugnen hördes uppgivna "neeej... neeeeeeej... men neeeeej...". För att spice things up a little spreds en ljuv doft av bränt i köket så småningom, varpå BK inser att en spisplatta är på under muffinsplåten som står på spisen. De andra två pratar om "katastrofbak", felsöker i stil med "men det är ju så lite muffins i formarna och ändå har det vält över!" och röjer spåren á la "nä, den här gången får du diska plåten", medan jag tänker att inte ens Mr Bean skulle kunna lyckas med den här bakbedriften.

Nu ska glasyren på. Det blir tydligen "mer glasyr än muffins". Det ser fantastiskt ut. Jag önskar verkligen att jag var med i BK:s basgrupp.


Janna: "Alltså helt plötsligt tycker jag att det ser ganska fint ut."

Nu är det nånting i bakverken som pulserar också och jag tror att jag långsamt ska dra mig tillbaks till mitt rum och låsa dörren.

Puss och kram,
Mikaela

Alla ♥dag

Igårkväll stod öl sen bio på tapeten. Terese och hennes Sammy fick äran att välja ölplace eftersom de var först på plats. Lite oväntat hamnade vi på da klomp som tydligen betyder träsko på nederländska. Där var medelåldern runt 56 och priset på öl runt 90. Det tyckte vi som är vana med studentpriser runt 15 kronor var ganska saftigt så det blev en öl innan vi vandrade vidare mot bion.

Litet tips!
Här följer ett tips till Robert som lever efter måttot "dansgolvet är till för människor som inte har råd att hänga i baren" På da Klomp kan du hitta all finöl du kan önska dig. Det ligger precis vid busshållplats kungsgatan. Varsågod!

Så kvällen fortsatte alltså med riktig flickfilm och massa godis. Helgen till ära såg vi valentines day som var väldigt rolig, väldigt söt och väldigt tramsig. Alldels utmärkt att bara vila ögonen på. Och vilken rollista. Jessca Biel och Alba, Jennfer Garner, Jamie Foxx, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Anne Hathaway, Mc Dreamy och Steamy och Thats 70s show - Eric. Fast den mest fantastiska skådespelarinsatsen stod criminal minds - David Rossi för. Han dyker upp i 15 sekunder, ber Ashton att ta ut huvudet ur asset och kör iväg och syns inte till mer under resten av filmen. Kanonkul.
            


Nu är dags att försöka sno åt sig en tvättmaskin och sedan börja rulla bort mot Irret och korridår 2 för allahjärtansdagsmuffinsbakmedfinglasyr. 

Ha en underbar allahjärtansdag och kom ihåg era nära och kära. Jag ska ringa mamma!
Pussochkram Lina 

4-2 till Kicken

Hallå i stugan!
Fredagkvällen spenderades alltså med att heja fram Kicken till seger!

 



Finns det hjärterum så fixar det sig, tänkte vi och tryckte in oss i bilen och for iväg mot Ljungsbro.



Linköpings IBK, tack för Dumle-klubban. Och tack Kicken för att du kastar så träffsäkert ;)

 



Kicken kubbade fram över plan som en ångvält. Fantastiskt. Se så snabbt hon springer, inte en chans att kameran skulle hinna med!


Matchen som började lite långsamt, när Kumla gjorde mål visade sig bli en riktig rysare. Kvittering och reducering och blabla så stod det iaf 3-2 till Linköping med ett par minuter kvar. Kumlaiterna lyckades göra mål, men det gilldes inte och Linköping firade med att göra ett sista mål med 5 sekunder kvar. Tjusigt tyckte vi på läktaren.

Sedan fick vi se segerdansen. Och var inte längre lika imponerade ;)

Nu har jag bjudit in mig själv på middag hos BK och efter det väntar en drink på stan med Muffe och Terran.  Sedan blir det bio!

Ha en underbar lördagkväll allesammans! 
Puss o kram
Janna


Heja Kicken!

Dagen som för vissa började tidigt har rullat på ganska bra och basgruppen följdes upp av kaffe på örat, ett par fredagsfazers och en spännande diskussion om vad vi ska ägna helgen åt.

Förslagen haglade in och på schemat finns nu muffinsbak med allahjärtansdag-glasyr (Vilket skulle vara kanon för mig som måste bjuda på fika till nästa basgrupp). Eftermiddagsbio, eftersom de tantsyndrom som många av oss lider av helt enkelt strider emot bio kl 21 en söndag. Janna förklarade våra tantsyndrom som tantcykler, tant från söndag eftermiddag till fredag förmiddag. Vilket jag tycker stämmer in alldels utmärkt. Så om det är tantigt att gå försiktigt när det är halt, klä sig varmt när man går ut och gå och lägga sig i tid så får ni gärna kalla mig tant.

Kvällens plan är att heja fram vårt alldeles egna innebandyproffs Kicken och hennes lag mot Kumla. Vi kommer vara de med nylonstrumporna över huvudet på läktaren, vinka gärna.


                           


Kött på er alla bullebrack

Puss och kram BK

06.49

Vem kom på att vi skulle börja basgrupp 8.15 när vi annars är lediga? /terese

Klippa & klistra

Merhaba!

Dagen började med ett möte med Strimma-basgruppen. En blandning av BMA och MedBi-studenter som ska lyckas bracka ihop lite information om diverse åkommor. Typ gallsten eller diabetes. Det kan eventuellt funka bra.

Sedan blev det lång lunch på Örat. Lite kött och så.

Mätta och belåtna gick vi till Clinicum för att klippa ut kromosomer. I papper. Det såg ut så här;







Tadaa!

Efter lite basgruppsplugg så brackade vi hem och just i detta nu hänger vi i Bexters soffa och dricker kokosté.

Adjö och ha de buljong!
Bexter o Janna



En vanlig dag på HU

Idag är det en vanlig dag. Vi har haft föreläsningar och basgrupp. Vi fick lära oss allt om PCR och kommer nästa vecka ta vårat eget blod och leta upp en speciell gen. Det är ingen konstig gen och det finns inget läbbigt med att kolla sitt DNA på just det stället. Jag tror i och för sig att det hade varit lite äckel roligt att titta på andra gener också men det kanske är bäst att vi låter bli.
På basgruppen fick vi nästan stående ovationer av handledaren (nae inte riktigt, fast vi var bra) och morotskaka av Kicken (eller var det Kasken som bakat?).
Helt vanliga anteckningar, fast ändå inte. Vi pratade matte och 60 st MedBi+BMAare var inte riktigt med på noterna. Men logaritmer stod inte med som något huvudämne i beskrivningen av programmet.
'
Dagens citat måste ändå bli: det man inte har i huvudet får man ha i tavelsudden. Det är tur att det finns overhead även om till och med det kan vara lite avancerad teknik, förstås.
Dagens bild får väl bli denna. Det här är för mig helt oförståeligt. Varför har någon lagt ut ved, tunnor och tänt på? Någon med Väg och Vatten bakgrund får gärna förklara. OSA på kommentatorsfältet. Fast... Det är ju inte det jag undrar egentligen. Frågan är varför någon är så jävla dum och eldar precis bredvid skylten som skymtas i bakgrunden? Vansinnigt tycker jag. Vad tycker ni? Kanske är det polska gästarbetare som inte kan läsa svenska? Man kan ju iaf hoppas.
Ha det gött.
Kött.
Hej.
Terese

Kicken, Kasken och Kravall!

Hej!

I torsdags var det VSR-kravall. Fyllecellen hade fixat en fulvinsrunda i snön, vilket var en härlig start på kvällen och väldigt roligt!



             
   


Det är roligt att rulla i snön!

Efter att ha värmt upp oss inomhus en stund med fiskdamm, dans, öl och korv begav vi oss mot Kårallen. Där dansade vi vidare tills benen värkte och det var dags att tänka på morgondagens labb, som Terese så fint behandlat i inlägget nedan.

Igår var det lördag. Och på lördagar ska man göra något roligt! Denna vecka var det äntligen dags att anordna en överaskningsfest för Kicken och Anders som förlovat sig. Tanken var enkel. Anders bror tar med dem på en liten shoppingtur, vi tar oss in i deras lägenhet och fixar festen. Våran plan flöt på alldeles utmärkt tills vi, mitt i all matlagning, får reda på att Kicken bestämt sig för att käka middag med sina innebandy-lagkamrater. Panik. 
Många, många samtal senare - till både den ena och den andre- är även Kickens lagkamrater med på noterna och en kidnappning står på schemat. Denna lyckades alldeles utmärkt och paret i fråga blev precis så förvirrade och överraskade som man kan önska. En supertrevlig kväll blev det med god mat, ballonger, bubbel och massa skratt. 



Vi roade oss med att försöka ta en fin gruppbild i väntan på Kicken och Anders ankomst.



Glada! =)



Kidnapparna visar hur paret såg ut precis i ögonblicket de fick en ögonbindel på sig..

                      



Stort Grattis till Kicken och Kasken och tack för att vi fick "låna" ert hem ;)
Puss och hej
Janna






Eh. Trött.

Någon gång under denna händelserika kväll lovade jag att blogga om fredagslabben. Alltså det makes no sense eftersom någon borde blogga om kravallen först. Eftersom jag inte har en enda bild medan jag vet att 100tals cirkulerar runt i både hela och trasiga kameror. Därmed bloggar inte jag om kravallen. Men jag håller mitt löfte, lab ska det bli.
Fredagen inleddes med en helvetesresa med buss från Ryd á 50 minuter. Jag vill poängtera att detta gjordes efter 2,5 timmars sömn. Väl inne på lab fick vi tillbaka blodet vi hade preparerat i tisdags. Fiiint. Det såg inte längre ut som en drink. uhu. HUr som helst kommer jag inte riktigt ihåg vad vi gjorde mer än att vi hade massa ättika och att vi tillslut fått bort alla celldelar förutom kromosomerna. Ättika är en gudomlig doft dagen efter. Det borde alla pröva... dagen efter.
Alltså jag vet inte om jag vill lägga upp denna bilden egentligen men efter vissa påtryckningar har jag inget val. På ett sätt är det skönt att vi använder labhandledarens blod och inte vårt eget. Jag har vissa aningar om att man hade upptäckt diverse trisomier och annat i mitt, iaf om man låter den här bilden säga sitt. JAg kan ju säga att jag var måttligt road över att behöva gå upp i ottan en dag som den. Jag vill göra läsare observanta på att vi inte har på oss glasögonen av fri vilja för att spexa till bilderna. Ättika blandat med metalnol är frätande, handskar och skyddsglasögon på. Något som glömdes X-antal gånger under labben.
När man blandar i provrör använder man inte en slev. Man använder en mixer som fungerar då man trycker ner provöret i en fördjupningen på mixern. Lina tyckte dock att fördjupningen passade hennes haka mycket fint. Om man snabbt vill ta dö på några hjärnceller rekommenderas denna metod varmt. Ihjälskakning kallas den.
Eller så lyssnar man på labhandledaren. Som Bex.
Nu ska jag sova om det går, jag riskerar ju att ha mardrömmar om den vansinniga nålen på den där sprutan.
Imorgon räknar jag med att någon uppdaterar om kravall plus lördagens bravader. De är inte dåliga må jag säga.
Natti från Terre

Detta fält måste fyllas i

Kött på er allihopa!

Nu sitter vi, Bexter och Janna, på Örat. Bexter pluggar glykolysen och Janna kollar facebook.
Dagen har varit givande. Först basgrupp som äntligen gav lite klarhet. Sedan lunchmöte med utbildningsutskottet där vi insåg att våra klagomål på HEL kommer från en aldrig sinande brunn.

Eftersom Bexter kan hela glykolysen utantill nu kan vi med gott samvete roa oss med annat. Som att ladda upp lite bilder från förra helgens partaj.











Denna bild gör sig bäst i stort format. Så att man verkligen kan se Sandras fantastiska min!



Sandra övergick från att leka häst till att leka Gollum. Vi andra gillar bara att samla allt blod i huvudet. Rekommenderas.



Mikaela hittade en "vitlök" på golvet. Och Joanna visar upp sitt Kårkort.



"Den här vill jag ha!"





Kvällen avslutades på en fancy restaurang där en lycklig Bexter fick ett pizzadiadem av Sandra.

Ikväll väntar kravall. Och på facebook kan man läsa att Sandra taggar inför VCR. Tack för det. Det är så härligt att skratta!

Vi ses kanske ikväll då.
PK
Bexter & Janna


TFIIH och sån skit

Ibland är bloggandet på topp. Och ibland inte. Denna veckan verkar det röra sig om det senare. Jag tror att det har att göra med att vårat basgruppsfall är oerhört omfattande, det är omtentavecka nästa vecka varvat med förkylningar och sjukdom. Nu är jag iaf äntligen klar med basgruppen, har ingen omtenta och dessutom har jag tagit amerikanska piller mot förkylning. Därmed skänker jag bloggen lite tid genom att sammanfatta dagen:
  • Vi började med Strimmabasgrupp, då vi har blivit tilldelade, gruppvis, varsin genetisk, metabol sjukdom. Till en början var det största problemet att vi blev indelade i grupper tillsammans med BMA. Det var lite stånk och stön pga dåliga erfarenheter (dock ej beronde av just BMAare) från HEL, då vi också arbetade i intrigerade grupper. Jag måste säga att mina förväntningar var noll inför mötet idag men tack vare fyra fantastiska MedBiare och fyra fabulösa BMAare  fick vi nog till det bästa på länge. Kanske liiite beronde av att vi inte hade någon handledare som petade och gnällde men mest för vi rockade.
  • Efter Strimma bjöd Arbetsmarknadsutskottet (och därmed några bloggare) in till lunchföredrag om hur det är att vara doktorand och hur man blir det. Även om vi som T2or har en bit kvar innan doktorand är till att tänka på så tycker vi att det var ett bra föredrag och vi lärde oss en hel del. Vi har nu äntligen fått ett konkret svar på frågan om vad man KAN bli efter att man läst MedBi: Doktor i Medicinsk Vetenskap. Så nu vet ni det alla kommande sökande, medstuderande och föräldrar som oroar er för att vi inte kommer att bli någonting efter examen. Så om tidigast 8 år kan vi säga att vi är doktorer, tid som antagligen kommer att kännas som bara några veckor:)
Imorgon är det Sektions-förfest, lekar i snön följt av VSR-kravallen. Det ska bli vansinnigt kul även om vi oroar oss lite för halsflusser och urinvägsinfektioner som följd av lekar i snön.
Natti natti
Terese eller GV om ni så vill

Rättning

Ni kan sluta leta, stöldgodset hittades i något mystiskt ytterfack som ägaren själv inte kände till. Därmed kan alltså Joanna åter nås på sitt gamla nummer men hon tar gärna emot ljussignaler ändå. 

Tack och godnatt


Bartending i Clinicum

Idag var det enda som stod på schemat 30 minuters kromosomlaboration. Vi kom till labben i tron om att vi skulle få göra något riktigt spännande. Det visade sig istället att vi skulle få lära oss att tillverka en ÄKTA bloody mary. Genom att ta jättenålen, dra upp lite av labbhandledarens blod och sedan tömma den i odlingsvätska fick vi fram det som vi tror är början på drinken. Jag antar att 99,5% etanol tillsätts nästa vecka.









Vi ser alla fram emot nästa vecka.




EFTERLYSNING
En sony ericsson telefon stals tidigt i eftemiddags från café örat. Eller stals och stals, den kan ha slarvats bort för den ligger inte i micron. Hursomhelst är Janna numera utan telefon och kontaktas därför genom ljussignaler tills vidare.


RSS 2.0