Simnerv eller vrenmis?

YEY! Idag har vi haft datorlab med antika datorer, antika labhandledningar och antika program:
I programmet kunde man kolla på bilder på grodor:
Och ännu fler grodor:
Man kunde höra deras artspecifika läten (efter att man med stora svårigheter hittat ljudinställningarna på den antika datorn) men framförallt kolla in hur man bäst tar död på en groda:
Bästa sättet är FÖRSTÅS med en grod-giljotin. JAg menar fransmännen kan ju sina specialiteter:
När man har fått bort huvudet, som tydligen är helt onödigt kan man peta in i grodan med en stålpinne så att grodan reflexmässigt rycket i sina lemmar:
När man har gjort det kan man blottlägga ryggnerver genom att med en sax klippa bort rygghuden som också tycks vara helt onödig:
När ryggen är bort klär man av grodan sina byxor, alltså skinnet på benen så att musklerna blir synliga, varför står fortfarande oklart..:
Vill man inte bli kladdig om händerna kan man ta och hålla grodan med två gröna servetter. Därefter är man av någon märklig anledning intresserad av fettet kring grodans testiklar även detta är lite oklart varför:
Tillslut har man fått ut en liten sträng, alltså en nervtråd ca 2-3 cm lång och resterande delar har skänkts till Restaurante Parisienne på Gustav Adolfsgatan. Varför vet jag inte men grodan är död och labben är slut. FANTASTISKT givande eftermiddag på farmakologen.
Vill passa på att ge termin 1orna en eloge eftersom de köade till LusseBallen från klockan 22.00 i går kväll. KLAPP PÅ HUVUDET!
Ha det gött, ät grodkött:)
TERESE

Dåligt, vi vet

Förlåt kära vänner! Jag ser att det är många som förgäves går in på bloggen och söker efter nya inlägg. Vi har slarvat och haft tusentals grejer på gång. Idag kunde vi äntligen pusta ut lite eftersom alla på termin 3 klarat sin praktiska tenta i mikrobiologi. Visst är vi duktiga?!
Som sagt har vi haft en praktisk tenta och det har tagit upp en hel del ork. Dessutom har vi förberett littaratur-seminarier och inspirationskvällar. Fyllecellen har tillsammans med de andra HU-festerierna anordnat historiens bästa Sjukhusfest och Biobollsmöten har avlöst varandra. Kort och gott: vi har helt sjukt mycket för oss.
Nu sitter man här, försöker kräma ur det sista inför torsdagens basgrupp men det känns lite... ja döfött. Istället väljer jag att uppdatera er:)
Mikrobiologitentan förra veckan gick ut på att analysera fyra olika prover: allmänt prov (mitt var från ledvätska), svalgprov, urinprov och avföringsprov. I varje prov fanns en bakterie som orsakade stora bekymmer för soldater som blivit överkörda med bandvagnar, gubbar med kateter och körflickor som ätit buffé på finlandsfärjor. Uppenbarligen analyserade vi bra eftersom alla blev godkända. Bland annat hade min körflicka, stackarn, salmonella. INTE kul, var försiktiga när ni åker Finlandsfärja nästa gång.
Nu har termin 3 över gått från att läsa om bakterier och virus till hjärnan och dess funktion, neurologi.
Så här ser den ut. Tydligen trodde man att våran själ satt i hjärtat förr i tiden. Därför ritar man ett hjärta som kärleksymbol, det var väl praktiskt att de inte visste att det var hjärnan som stod för känslor och sånt, SKITSVÅR att avteckna. Idag fick vi själva göra preparat av mushjärnan och titta på i mikroskop. Min hjärna blev inte så bra. Den hade pajjat lite men Linas var en riktig kick-ass-hjärna.
Nä ni. Om man skulle försöka sig på Parkinsons sjukdom en gång till. Kanske blir det lite lättar nu efter man fått skriva av sig.
TJIPP och HAJ!
Terese

45 minuter syremetaboliter..

..är alldeles för lite. Vi har idag alltså haft en föreläsning på 45 minuter, som handlade om syremetaboliter. Det blir väldigt tråkigt när föreläsaren måste hafsa igenom de sista bilderna. Man fattar ju inte direkt mer när det går i raketfart. 
Igår var det virusföreläsning och föreläsaren verkade ha ett stort intresse av historia och kyrkböcker. I dem kunde man nämligen läsa om människor som inskjuknat pga olika virus och sedan kartlägga hur smittan spred sig under typ 1800-talet och på färöarna. (Som INTE ligger utanför Portugal). Dessa spännande historer ledde dock, tyvärr, till att vi inte alls hann med det vi skulle. Jaha. Vi får väl hoppas att det kommer upp på någon basgrupp. Eller att det inte kommer på tentan.

Gårdagen ägnades annars åt att gå på stan för att införskaffa tygfärg, penslar och kritor för att vi sedan skulle kunna måla lakan till SjukHUsfesten. Det var kul. (Vill man se en bild på de fina lakanen kan man kika här (http://blogg.fyllecellen.se)

Nu ska jag läsa om bakteritoxiner. Eller städa.
Jag tror det blir städa.

Puss
Janna

RSS 2.0