det sägs att tid är pengar

och jag önskar att jag kunde vinna på lotto för jag skulle just nu ge väldigt mycket pengar för att få uppleva denna hittills underbara sommar utan alldeles för många jobbdar och alldeles för lite tid för vänner och familj. (tror dock jag måste börja köpa lotter först, eller är det mer luckrativt att spela på hästar??)
Sen det senaste inlägget har det varit full rulle och jag har inte hunnit slå mig ner framför dator en enda gång.

I måndags anlände jag och janna till linköping efter en fantastisk helg (trots att smhi lovade sol på västkusten) i götet. Jag stack på vad som skulle komma att bli en av de jobbigaste träningarna hittills i sommar medan janna fikade med mikaela och hennes mamma samt härmade kossor med Tim. Tydligen hade han varit och klappat kor och var  väldigt stolt över det.
Efter det plockade jag upp janna så att hon fick någonstans att sova då mikaelas mamma för tillfället bor i jannas rum. Efter frukosten i tisdags följde janna med till nypan över dagen och väl där fick hon (hoppas jag iaf) njuta av en lugn och skön dag på råbystranden där vi nyköpingsbor ofta jobbar på brännan.

De tre senaste dagarna har både anders och jag jobbat för fullt så det har inte hänt så mycket intressanta saker.
Igår och idag har jag tillsammans med svärföräldrarna varit hundvakt åt en lite hund vid namn buster. Enligt Göran fick han absolut inte vara i möblerna, det slutade med att han har sovit i vår säng och haft sin egna stol i uterummet:) Tror inte jag kommer hinna gå klart medbi innan det blir tillökning i fam. Söderblom/Blomqvist och nu flickor pratar jag INTE om en bäbis utom om något mer lurvigt och fyrbent. De som vill bli gudmor/gudfar får helt enkelt vänta och vänta, oavsett hur mycket pikar ni ger:) Detta är i och för sig om jag får bestämma, måste anders ha något att säga till om?? Han kan väl få bestämma över fjärkontrollen istället... Hundvaktandet gick iaf bra, det han gå säkert en hel halvtimme innan Buster smet ut genom en öppen dörr utan att vi riktigt märkte det.

Anders åkte till jobbet vid 1 idag så sen dess har jag varit på stan med min lillebror för att äta lunch och hitta en present till vår systerson. Det slutade med att vi köpte en riktig fotboll och en sverigetröja med zlatan på till honom. Han har börjat spela fotboll och tycker det är väldigt coolt. Ikväll ska jag och min bror thomas grilla och imorn ska vi tillsammans med anders åka till västerås där vår syster bor.
Vi hoppas på bra väder så att vi kan bada i deras pool och spela fotboll med grannungarna.

Börjar inse att sommarledigheten snart är över. Även om jag inte hade haft något emot att vara ledig ytterligare ett par veckor så innebär slutet på sommaren tentaplugg:(,  att nolle-p närmar sig:) och att vi alla snart igen kommer vara samlade i samma stad. Känns väldigt konstigt att man inte har sett BK eller Bex
sen skolan slutade:(

Lillebror ropar från köket, bäst att man går o hjälper honom, tror inte mamma och pappa blir så nöjda om de kommer hem till ett nerbränt hus.

Ber om ursäkt för bristen på bilder men kameran har legat i dvala den senaste veckan, ska bli ändring på de.

Ha de gött
puss och kram Kicken

Det fantastiska vädret i brunsåsens hemstad...

...lyste med sin frånvaro denna helg då jag o Janna besökte Terese och Sofia. Detta till trots har vi haft en underbar helg fylld med skratt.
Efter att terese plockat upp oss från bussen mötte vi sofia för lunch o kaffe vid terese jobb, café bommen.
Därefter serverades det fantastiskt goda fördrinkar hos casa el Boldyn.


Minerna visar på de otroligt allvarsamma diskussioner som fördes under helgen (aningens överdrift kanske...)

Kvällens middag bestod av libanesisk tapas, utan hummusen dock som tydligen hade tagit slut. Hur svårt ska det vara att lagra kikärtor i förrådet??



Enligt janna såg hon tråkig ut på den första bilden så vi gav det ett nytt försök att visa på hur kul vi hade det denna kväll. Lyckades vi??

Gårdagen spenderades i stadsdelen haga där vi besökte piffiga affärer  (fler sådana till linkan tack!!) och åt den största kanelbullen någonsin, förstår fortfarande inte hur vi fick i oss den mängden socker.


Notera hur terese hand inte ens täcker halva bullen


Efter en heldag på stan kraschade vi hos muffe för lite riktiga räkor, inga burksaker här inte.
(Anders vet inte om det än, men vårt framtida boende kommer ligga på västkusten, nära till en fiskaffär)

Summan av kardemumman är att janna o jag har upplevt en göttig helg där många nya ideér kläckts, vilka lär ni få veta längre fram.
Helgens nya ord: Bös/Böset, om vi tolkar det rätt syftar det på utsprida små saker, typ kaksmulor enligt janna.

För de som ännu inte har haffat det, så är det en ny vecka vilket även innebär en ny sommarbloggare så under den kommande veckan kommer ni få läsa fantastiska inlägg om nyköping och innebandyträningar i rydskogen, typ. Kanoners.

Ha de gött
puss o kläm Kicken

Svenska hjärtan

Nä, vet ni vad, nu saknar jag hg, Flamman och Kårallen för NH är ju verkligen inget att ha. Quizkväll i all ära, men deras nattklubb alltså... Kanske är det mig det är fel på, men jag tror att Maria backar upp mig. Och jag tror att jag betalade 42 spänn för en flasköl när jag tänker efter, kan det verkligen stämma? Finns det ingenstans man kan anmäla att den positiva särbehandlingen av studenterna har upphört? Jag känner mig lite diskriminerad. Fast odiskriminerad. Eh. Missnöjd hur som.

Drinkarna hos Anneli var finfina i alla fall! Coconut Mojito är nya favoriten, tror jag faktiskt. Dessutom tog jag och Anneli revansch som sällskapsspellag och vann på Alias. Ett tag ledde vi stort, men det är ju svårt att bibehålla en stor ledning för man slappnar liksom av, tror att man är i hamn, invaggas i trygghet. Sen helt plötsligt känner man en blöt nos i nacken. Ja, precis så är det. Ni vet. Vann gjorde vi i alla fall. Woho!



Dagen spenderas med min kompis litteraturarbetet. Ganska roligt att det heter litteraturarbete/-studie, när man inte får använda annat än artiklar, för övrigt. Det går väl typ framåt. Jag diskuterade alfa-1-antitrypsinbrist på Hakepi klockan två i natt, det måste väl vara ett bra tecken?

I morgon kommer mamma hit, så det här blir nog eventuellt mitt sista inlägg. Tackar ödmjukast för att jag fick gästa bloggen igen, jag trodde att jag hade försatt min chans efter mitt gästinlägg om muffinsbaket i februari. Jag tänkte i alla fall skicka några bra ord på vägen:

Simma lugnt!
Carpe diem!
Friskt vågat, hälften vunnet!
Lär dig livets stora gåta - älska, glömma och förlåta!
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
Det är insidan som räknas!
Peace, love and understanding!
Hälsa är frånvaro av sjukdom!
Köttbullen är det bästa bullen!

PoK,
Mikaela


Vintersolståndet är snart här

Vi anade ett bottenrekord på quizzet i går, men tack vare några fina gissningar och sånt blygsamt fick vi ändå ett någorlunda bra resultat. Men någorlunda bra resultat fixar inga drinkpresentkort, har vi märkt. Jag väljer att kommentera det hela med "pitt." och så säger vi inte mer om det sen.

Nu var det helg och jag har jobbat i sex veckor. Dessutom vill jag bara upplysa om att det är fem veckor kvar till skolstart och sisådär fyra veckor till omtenta, för oss som satsade på allt annat än terminstentan. Awesome.

Men jag är ju egentligen glad, för jag tvångsklappade en häst på vägen hem från gymmet! Den verkade inte överdrivet nöjd, men lät mig hållas. Snällt, tycker jag. I kväll blir det lite drinkkväll och sedan utgång på NH, är det tänkt. Jag och Maria kom aldrig dit förra fredagen eftersom att det kom nån besökande skäggig typ ivägen, så vi tänkte göra ett nytt försök i kväll.

Hoppas att alla andra har det finfint i den svenska sommaren (Linkan bjuder på sisådär 18 grader och genommulet, woho)!

Mulpuss!
/Gässet


Är det redan onsdag?

Jobb, träning och plugg har avlöst varandra i dag. Fantastiskt roligt. Eventuellt ligger medulla oblongata och skvalpar omkring för sig själv innanför skallbenet. Motorik och tankeverksamhet noll, det är i princip bara andning och puls som vittnar om att jag eventuellt lever. "Långsamma" är inte riktigt en adekvat beskrivning av mina prestationer i dag.

Men om man tänker "långsamt" kan man tänka "Snigel" och då är ju inte tankesteget särskilt långt till de glädjande nyheterna att Janna gör en blixtvisit i Linköping i början på nästa vecka! Tänkte bjuda på fika, som sig bör när man får finbesök. Muffins kanske?

Morgondagen är en typisk Linköpingstorsdag. Jag, Maria, Christine och Anneli ska nämligen musikquizza. Förra torsdagen var temat "aktuellt" och trots många kunskaper om Littorins förehavanden samt det utomordentliga lagnamnet Tetrahydrogestrinon gick det inget vidare för mig, Maria, Simon, Maddie och Chris. Sorglig historia faktiskt. Quiz är ju för övrigt givetvis inte detsamma när man inte har En djup jävla grop att tävla mot, men vi dränker vår saknad i rosé.

PoK!
/Mikaela

I en annan del, del av Linköping

I morse klippte jag 10-gramsbitar av segt kött och obducerade tamponger. Sen gick jag hem. Vilket fantastiskt dagsverke. Mitt jobb är sådär måttligt glammigt ibland. Dock är det fantastiskt när man stöter på festliga människor. T.ex. den som satte upp en lapp om att han/hon/den/det tappat bort 50 kr i lunchrummet, eller som i dag, när det kom en skinka stor som en vattenmelon med en inplastad lapp till. "När ni gör mikrobiologisk analys vill vi att ni tar prov från mitten, mitten av skinkan." stod det. Det är så... poetiskt. Efter högläsning och dramatisk tolkning gick jag lös, lös på skinkan, och tog ett prov i mitten, mitten av skinkan.

Sitter just nu och slits mellan att gå ut och lapa sol och läsa (Keplers Hypnotisören, verkar vara en lite mysko histora det där) eller att stanna inne och läsa artiklar om alfa-1-antitrypsin. Risken finns att jag fastnar därute och blir både rynkig och outbildad. I morse såg det mörkt ut och jag hoppades på regn och tidig hemgång. Sol och tidig hemgång var inte alls lika bra för mig...

Nä. Nu går jag ut i solen. Pubmed finns kvar i kväll också.

/Mikaela

Lågsäsongens Linköping

Tackar Lina för en eminent rapportering från Dalarna, trots att jag fortfarande känner mig smått skärrad över den avslutande, grova svordomen. Här i Linköping är man inte så van vid sånt nu när alla har flytt. Stan är verkligen övergiven av studenterna och oavsett vad infödingarna här säger så är det ju tack vare dem stan faktiskt är nåt att hänga i julgranen. Eller midsommarstången. Eller grenen. Anywho. Man är lite vilse. Går till NH för att dricka billig öl och hänga med studenter i sin egen ålder, för att mötas av typ 40 spänn för en öl om klockan är mer än sisådär åtta och 90-talister så långt ögat når. Ska det vara på det här viset?

När jag inte hänger på NH ägnar jag mig åt att utforska omgivningen på cykel. Mycket trevlig aktivitet. Har planer på att solen ska skina en dag jag är ledig och att jag ska ge mig ut med badkläder, en bok och en massa vatten och sen bara cykla åt nåt håll och se vad jag stöter på.

I övrigt jobbar jag. Det är en fantastisk blandning av bacillus, clostridium perfringens, enterobacteriaceae, escherichia coli, listeria monocytogenes, salmonella, enterococcus, pseudomonas aeruginosa och annat smått och gott. Väldigt spännande.

PoK!
/Mikaela

Tack för mig!

Då var denna bloggvecka till ända. Har inte hunnit bli så många inlägg men det är som det är. Vi får hoppas på att Mikaela bjuder på en mer detaljrik vecka.
I torsdags åkte jag upp till Falun för lite traditionell styrdans. Den killen som var roligast att dansa med den gången var i 12-13års åldern. Det säger en del om kvalitén på dansarna då. Efter dansen kom vi fram till att vi var gamla klubbkompisar. Han tävlade nu för den klubb jag var aktiv i för ett par år sedan. Roligt att se lite yngre förmågor som kan konsten att svänga sina lurviga.
I fredags tog jag med mig mina små tjejkusiner, Cajsa och Lova, ut till pappa och hans Mia. Vi badade, grillade, åkte fyrhjuling, såg på film och åt massor med godis. Det är så kul att de uppskattar att man är hemma. Eftersom jag inte är riktigt redo för beach 2010 än så höll jag mig mestadels under vattnet. Inte så stor skillnad mot annars kanske.
Nu är det sent söndagkväll och jag sitter och är lite arg på mig själv. Nej, det var en underdrift. Jag är skogstokig på mig själv och skulle helst av allt vilja ge mig själv en fet örfil och kasta mig i ån. Jag kom nyss på den briljanta idén att dra igång ett litet renoveringsprojekt. Jag tänkte bara måla om väggarna i det rum som jag anser som mitt när jag bor i Hedemora men det går milt sagt på skit. Christer avrådde mig vilket gör mig ännu mer förbannad på mig själv. Så nu när väggarna i mitt rum bara rasar ner får jag förpassa mig själv ner i källaren tills jag har tid att ta tag i elendet. Kul att sova där på en tältsäng i 16 grader. Ännu roligare att veta att nästa vecka består av 6 dagars jobb och förmodligen 7 dagar i tältsäng. Vet dessutom att mina söta flickor ska ses nästa helg då jag som bekant måste jobba. Gaaah och PITT!
Lämnar i och med det trevliga inlägget över till vår kära Mikaela.
Tack och hej för nu

Inte ett moln..

Hejhej
Jag vet inte hur vädret är i era respektive städer men jag kan tala om att här har det varit helt sjukt varmt. Förra veckan slog vi rekord med 34 grader i skuggan. När det är så varmt fungerar inte hjärnan som den ska riktigt vilket kan leda till att exempelvis PIN-koden till bankkortet är som bortblåst i minnet just som man står i kassan för att betala. Fortsätter det i den här takten är jag snart på samma nivå som mina gamlingar på jobbet. Igår var jag dock helt ledig och kunde njuta av värmen i fulla drag. Så länge man ligger platt på marken och hinkar i sig vatten så är det uthärdligt. Både jag och Ricco passade också på att försökte få lite färg på magen.
I ren tristess kollade jag läget i jordgubbslandet och fyndade rejält. Tillsammans med lite vaniljglass från frysen blev det ett härligt mellanmål som resultat.
Idag tog vi med oss pensionärerna till gammelgården och åt våfflor. Det var väldigt uppskattat men mi tant kunde inte förstå varför hon skulle sitta i rullstol medan jag som är så ung skulle slita ut mig genom att dra. Som kompensation fick hon skjutsa runt mig ett varv på avdelningen när vi kom hem. Det var hon nöjd med. Hennes dotter kom senare på besök och hon berättade då glatt att hon hade åkt släpvagn till gammelgården idag och att jag som körde förmodligen hade körkort på den, släpvagnen alltså.
Vi har badat nu på kvällskvisten också. Det var varmt. Christer och mamma turades om att kasta bollar ut i sjön. Jag och Ricco turades om att hämta. Det var kul.
Kramar Lina

Bloggturnén reser vidare

Då har vecka 5 på våran bloggturné börjat och det är dags att blogga ifrån Hedemora. Det har dessvärre varit en del missförstånd angående var Hedemora ligger och jag tänker därför göra klart en gång för alla att vi inte är i Östersundstrakten. Vi är ungefär 6 timmar söder om Östersund i södra Dalarna. Jag som bloggar är såklart Lina, eller kanske BK för er.

Jag startar min bloggvecka med att uppdatera er med vad jag har gjort under de första sommarveckorna.
  • Jobbat alla timmar på dygnet.
  • Åkt 30 mil till polisens cykelförråd i Linköping för att få veta att de inte hittat min stulna cykel.
  • Varit på Hemköp Ryd i Linköping och sett en begagnad cykel, väldigt lik min, till salu utanför.
  • Drivit familjen till vansinne med min version av spieleman, spieleman, spiele fu maj.
  • Fått tentaresultaten och kännt blandad misär och extas
  • Sett massor med fotboll och imponerats av den tyska bläckfisken.
  • Tippat på fotboll mot familjen och vunnit 60 kronor.
  • Blivit biten av 10 000-tals myggor som bosatt sig i min trädgård.
  • Spelat VM - VibberboMästerskapen i krocket och blivit krockad ner i en djup jävla grop.
  • Åkt till Skattungbyn i folkdräkt.
  • Fyllt 22 och tappat ett helt år för att jag var säker på att jag var 21.
  • Kännt mig gammal på studentfest.
  • Beställt sista billiga biljetten till Kroatien. Ledsen Janna, jag får bjuda på drinkar för de 400 kronorna.
  • Vandrat, cyklat, klättrat, vadat, skrattat och fotat i de Jämtländska fjällen
Bjuder på ett par bilder från fjällvandringen.
Superkul resa med er Linda och Elin. Jag ser fram emot nästa.
Ha det fint allihop.
Kramar från ett stekhett Dalarna

Tack för mig & mina 3 inlägg

Nu tar jag helg och far till stockholm. Det blir ett par dagar där och eftersom min uppgift var att rapportera från Gävle lämnar jag härmed över till nästa bloggare - Lina.

Mehedeby

Idag har jag och mina två tjejkompisar (som jag nämnde i bloggen igår) tagit tåget till Mehedeby. Anledningen till denna åtråvärda resa var att Madde (högstadievän) med fästman köpt ett hus därute.
Stort och fint. De höll på att rusta för fullt, men ändå kul att se deras framtida hem och potentialen som finns.

Vi fikade och gick till badet som låg nära. Mysigt. Innan vi åkte hem för eftermiddagsjobb fick vi även ett varsitt guldkuvert med inbjudan till bröllop. Vuxenpoäng till Madde.

Hälsningar från gävle

Jaha, då var det min tur att sköta bloggen. Här i södra norrland har det vart en riktigt fin försommar. Så fin att vi idag - när jag, Emelie & Karin var lediga samtidigt - bestämt oss för att åka och bada.

Dagen till ära låg ett mulnande molntäcke mitt för solen, men tjejörna dök upp ändå, bikini och matsäck redo. I samband med att vi hoppade in i bilen bestämde vi oss dock för att byta destination till Valbo köpcenter.
Där spenderade vi lite tid och pengar, tills affärerna var tillräckligt bearbetade och plånböckerna likaså.
Den medtagna matsäcken intogs sedan i bilen på köpcentrets parkering. Nästan lika mysigt som Rullsand.



Sen blev det faktiskt en sväng till en badplats vid Storsjön. Vissa vågade sig i vattnet, jag hade "glömt" bikinin.

Ikväll ska jag, Fredrik och förmodligen ett gäng av stans tonårstjejer fylla Filmstaden och se Eclipse.

Köss & klem,
Rebecca

Jaha..

Nu har veckan redan lidit mot sitt slut. Emilie åker tillbaka till Texas i morgon och det är dags att börja jobba igen. Som sista uppdrag försökte vi hitta lite souvenirer som hon kunde ta med sig hem och ge bort till familjen. Om vi säger som såhär.. vi är inte jätteduktiga på att ha många souvenirbutiker i det här landet (Är dock ganska glad över detta för gud så mycket skräp det finns i sådana). Vi hittade dock till kungsportsplatsen och turistbyrån, men också till en tvärgata till avenyn där det fanns en till butik. Emiley fick köppt en t-shirt och två muggar. Därefter bar det av till systemet där lite svensk snaps inhandlades :). Får se vad reaktionen kommer att bli på detta. Själv köpte jag också något i souvenirbutiken.. Närmare bestämt ett göteborgsmärke till overallen :D. Tummen upp för det.

Gårdagen innebar något alldeles speciellt. Det var ju faktiskt 4th of July. Eftersom Emiley är van vid att fira detta med påmpa och ståt var vi tvugna att göra något åt saken. Pappa letade fram den amerikanska flaggan som händes över altanräcket. Middagen avnjöts och avslutades sedan med fyrverkerier. Konstigt nog så "firade" vi denna dagen mer än vår egen nationaldag...



Kan även meddela att jag fått något alderles fantastiskt till min telefon, en ordbok. Från engelska till svenska till göteborgska! Mycket bra att ha.

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och det är dags att käka middag.
Ha de super så hörs vi snart igen.
Puss å Kram Sofia

Då kör vi!

Nu har jag äntligen kommit till lite civilisation och till min sladd till kameran så ja kan få upp några bilder på datorn. Har just nu besök från Texas, närmare bestämt Emiley. Detta betyder att jag har varit turist/guide den senast veckan å försökt visa upp Sverige så mycket som möjligt. Men för att hålla på spänning lite om vårt vackra land började vi med tre dagar i London.

Ja ett litet bevis på va london har att erbjuda i byggnadsväg.

London var en trevlig stad, vi gick, gick och gick lite till. Tittade, tittade och tittade lite till, men framföralt fotade, fotade och fotade lite till.
I fredags kom vi sedan hem till Sverige. vi började med att fira midsommar och allt vad det har att erbjuda.

Helgen innebar också diverse turistika uplevelser i Göteborg. Närmare bestämt en paddan tur, en tur i göteborgs hjulet (som för övrigt borde heta Glen) och lunch på lilla bommen hos Terese (tummen upp för det). Under paddanturen fick vi bland annat veta att svenskar är världsmästare på att äta bananer. Vi äter 29 bananer i sekunden. De ni! (Det låter otroligtjag håller med)

I måndags bar det sedan av norr ut men fortfarande på västkusten. Vi begav oss till landet, Sannäs. på vägen upp stannade vi hos kusinerna i Bovallstrand. De blev middag och båttur ut till väderöarna och tillbaka. Det var dags att visa Emiley det svenska havet och vad det har att erbjuda. Bland annat en och annan säl.
Bovallstrand.



Sälar!
Efter bovall fortsatte vi up till Sannäs. Det blev en runda golf men också lite fiske. Den dan vi valde att fiska blåste det dock kulingvarning vilket innebar höga vågor, med andra ord lite dumt väder för att dörja makrill i. Men vi fick tre stycken som vi nöjde oss med.


Vi åkte också till ett naturreservat som heter tjurpannan, ett ganska häftigt ställe med mycket tjusiga klippor.



På onsdag kväll blev det tillslut roadtripp igen ner till Småland och landet, Ekesjö. Vi bjöd farmor och farfar på makrillen som vi fångat samma dag.

Nu är vi i varje fall tillbaka i Göteborg och i kväll blir det grillning och utgång. Hoppas att det bli en trevlig kväll, tv:n står på med fotbll och det står just nu 1-0 till brasilen vilket tyder på att kvällen kommer bli bra. :)
Hoppas att ni alla har det jätte bra så hörs vi snart igen.
Puss å kram Sofia/ Mufe


RSS 2.0