Tjabadabadoo!

Sedan sista har det hunnits med en hel del. Föreläsningar, fika, laborationer, bio-besök, kårridår2-middag med efterföljande tema-i-varje-rum-fest, besök i domkyrkan och en tripp till tornby. Det har med andra ord varit ganska trevligt. 

Så här kan det se ut en fredag i kårridår 2.


Och så här kan det se ut en måndag på kurslab. Skillnaden är större än man kan tro.  
  

Nu väntar fördelsedagsfirande/förfest hos Blixten och sedan brackar vi alla på kravall. Det är ju Le Mans! Vi hoppas förstås på en rolig kväll. Men inte för rolig. I morgonbittt 8.15 står det föresläsning, om cellrörelse, på schemat och det vill vi för allt i världen inte missa.

Puss puss
Janna


Affinitet.

Hej, detta blogginlägg ska inte handla om SD inträde i riksdagen. Om ni är intresserade av sådant kan ni kanske hitta Pol.Kand på liu.se de bloggar säkerligen mer om det. Vi på medicinsk biologi bryr oss också om politik men precis som alla andra svenskar vill vi inte dela med oss av våra åsikter, tänk om man tycker fel. Istället vill vi dela med oss om celler och sjukdomar. Ja, sjukdomar i fakta form, resten ska vi försöka hålla för oss själva.
I helgen har det varit Dra't i spa't, en mycket rolig tillställning i dagarna två. På fredagen var det kravall! Mycket skoj förutom att jag gav bort Linas biljett och hade sönder 6 ekrar på Linnéas cykel. Tur var att en Iare cyklade förbi precis när vi insåg att ekrarna var tvungna att klippas bort och som en händelse bar han på en avbitartång. Undra varför, kanske var han cykeltjuv och var på väg att klippa lås alternativt var han synsk och visste vad som skulle inträffa. Hur som helst var kvällen amazing och de hade ett bollhav som framförallt Sofia utnyttjade.
På lördagen anordnades dragkampstävling över Tinnerbäcken, som vi på Medicinsk Biologi tagit vattenprover i och konstaterat att man absolut inte ska dricka men om man känner sig tvungen kan man bada där. Detta verkar inte vara information som har nått fram till andra studenter och de insåg att Tinnerbäcken mer än mycket var tjänligt för både ett och två dopp. Vi som kolla på frös men hade otroligt roligt. I-sektionen vann.. och arrangerade tävlingen.
Lite trötta och lite frusna men mycket underhållna:)
MAK från Chalmers ville hjälpa till och offrade sig att bära över repet... Dock glömde de lämna ena änden på den sidan de kom ifrån och fick göra om alltihop. Det är inte lätt..
Många hade riktiga kängor, andra var barfota... 
Ola från Göteborg representerade Luleå som åkte ut lika snabbt som Usain Bolt springer. Alla kan inte vara bra på allt:)
Och för de som inte var så bra på att dra fanns det andra skills att styla med. Som exempelvis skills i idioti, något ekonomerna visade upp redan innan tävlingen började..
Nu ska vi vara duktiga och cykla till campushallen för lite träning.
Kram i spa't!
Terre

Vi håller tummarna

Tjenare!

Denna vecka har gått åt till att plugga, gå på diverse möten och så till att dricka det sedvanliga kaffet på Örat. 
På tisdagkvällen tog vi dock och vidgade våra vyer lite. Efter en hel dag på Örat, tog vi oss nämligen in till stan.
Och fikade.

Alla var förvånade. Jag, Terran och Muffe över att de flesta av stadens caféer stänger innan kl 21 och Lina över att de faktiskt har öppet efter kl 17..

Igår var det full rulle i kårridår 2. Det var kräftdans, imitationer av sälar, kebabdjur och gud vet vad. Börjar fundera på om det är något i ventilationen som långsamt gör oss allihop mer och mer konstiga.
Men jag vill iaf passa på att meddela att Embryo-Frans mår bra och hans hår växer så det knakar! Lyckliga dagar!


(För er som inte träffat Frans, så är han av slaget potatis och ser ut som ett embryo --> Embryo-Frans)

Vill också passa på att visa en bild från dagens lunch. Bexter hade den sötaste lunchen någonsin. Gissa vilken av dessa kulinariska rätter som tillhör henne!



Nu laddas det inför terminens quiz-premiär! Ikväll är temat Disney och animerad film. Kanske, kanske kan det gå ganska bra för En Djup Jävla Grop! Vi håller tummarna. Och googlar Disney så mycket vi orkar, innan det är dags att hoja ned till NH.

Puss puss
Janna


Farmakologi-den ädlaste av vetenskaper!

Tjolahopp!
Igår hade vi en helt fantastisk föreläsning med Grenegård. För första gången denna terminen tändes en låga inombords som gör att man vill läsa mera inom ämnet farmakologi. Enligt Grenegård som själv jobbar på farmakologen är ju farmakologi den ädlaste av vetenskaper så vad passar inte bättre än att ha honom som föreläsare i just ämnet? Även om han lyckades ta med en bild i hands-outen som var tämligen meningslös, men ett gott skratt bidrog den till iaf. På MedBi är det mesta kul, jag säger inget annat men ibland, framför allt en måndagsmorgon klockan 8.15 kan det kännas tungt med föreläsningar. Speciellt om det står Adrenalin/Noradrenalin och cykliskt AMP i schemat. Man kanske skulle kunna se detta inlägg som en liten hyllning från oss MedBiare till alla de föreläsare som trots misären  (som man ändå får lov att säga ang måndagsmorgonar) får en att skratta och vilja gå ner på HUB och läsa mer. Farmakologi är kul! 
För er som inte är så bevandrade inom farmakologin vill jag ge er ett exempel som jag tror att alla känner till, nämligen kokain. Kokain inhiberar återupptaget av adrenalin och noradrenalin till neuronernas synapser. Amfetamin däremot ökar utsöndringen. Därmed fås en alldeles speciell effekt vilket har gjort att de flesta länder i världen har drogklassificerat preparaten. Vem känner inte entusiasm när man får höra detta halv nio, en måndagsmorgon? Nu undrar jag mest vad som händer om man blandas substanserna? Vill jag ens veta? Kanske kan jag fråga herr G till nästa föreläsning?
Kurslitteraturen termin 3, för alla er Nollan som undrade vilka böcker som är bra att köpa.
Nä nu väntar basgrupp! Denna gången tittar vi på varför man slutar att känna lukten efter att man har exponerats en stund för den.
Tjingtjong (citerat min farmor som brukar läsa bloggen)!

Och äntligen slipper man overallen!

Heej! Idag är första dagen på två veckor som Fyllecellen på Medicinsk Biologi får välja klädsel. Visst vi fuskade lite förra söndagen men ändå. Igår blev våra fina Nollor T1or istället och det firades med en hejdundrandes sittning.
FC var på topp i våra superfina klänningar!! WIIE.
Jonas kunde inte vara annat än glad. HAn går ju på sittningar med ca 45 tjejer och 15 killar. Da da da da da da da da da da. Sätt melodi till den du!
Naaaw<3
MedSex kom och gycklade och tur var väl det med tanke på hur vi andra lät. Mina stämband är förslappade och FC-gycklet lät bättre på genrepet. Frågan är om någon hörde ett ord av vad vi sjöng?
CM var också duktiga om än något desarmerade:) Vi på bloggen älskar Skåne möter Norrland.
Till sist kom i alla fall munken och lät nollorna svära MedBi-eden så att alla fick var sitt T1-band att sätta på overallen!!
Tack alla inblandande för en amazing sittning, rolig fest och mindre rolig efterfest.
Just nu pågår en insamling till Såsmon som behöver ett nytt däck till cykeln efter att ha kraschat över en jordvall. Skriv i kommentatorsfältet så kan ni få postgironummer om ni vill göra världen och Såsmon något gott!
Kött på er!
Terrre

En liten paus...

...mitt upp i Nolle-P. Jag är själv "ledig" ikväll när alla andra roar sig med Teddybears på Kalasmottagningen. Nolle-P har nu hållt på i snart en och en halv vecka och det tär på krafterna ska jag be att få tala om. Jag tror att alla faddrar genomgått halsont som övergått i hosta och alla möjliga virus, förkylningar och bakteriehärdar. Men vi är glada ändå. Nästan hela tiden. Vi tackar vädergudarna för att det inte regnat, snöat eller haglat på 9 dagar och ber till dem att det ska fortsätta ett par till. Under nolle-p har vi hittills hunnit med:
  • Statsvandring med Mission Impossible
  • Picnic-sittning och en utebliven utgång på HG.
  • Festerispår och skyltbränning MED utgång på HG.
  • Rock Sensation och världens trängsta förfest hos Lina
  • Ärtor och Punch med BMA på Flamman.
  • Nolle-Olympiad (vi kom delad nästsits, en placering bättre än förra året).
  • Utgång på NH.
  • Vilodag
  • Hemligkväll i Bårhuset. BUHU!
  • Och en halv Kalasmottagning hittils...
Mitt upp i hela nolle-p bråkar vi också med basgrupper (och dess medlemmar) och labbar i cellfraktionering och receptorkaraktärisering. Bilder har jag inte så många just nu men det kommer nog när alla har lite mer tid och ork. Tack alla bloggläsare för att ni är så uthålliga och kikar på bloggen varje dag efter nya inlägg.
Puss&Kram Terese

RSS 2.0