Helg??

Just nu är allting, ALLTING, roligare än att plugga. Vi har fått tre labbraporter/arbeten på halsen, inklusive en redovisning tills på fredag. Det är ju lungt tänker ni, vi har ju hela veckan på oss.. Det kan man tro, men på tisdag är det som ni vet valborg och jag får besök av min syster måndagkväll- tordagkväll. Detta ska bli supermysigt och ser fram emot det mycket, men det innebär också att arbeterna ska var färdiga i morgon = obefintlig helg. Det är inte bara vår klass som har mycket att göra, även Janna, Mickis och Tilda sitter å pluggar då de alla har tenta i morgon.
Något som dock är ganska treviligt med pluggandet är att man fått ta fram Boron (fantastisk fysiologi-bok) igen, vilket inte var igår.
Den ena rapporten handlar om brain imageing, vilket kan se ut ungefär såhär.
 
Har nu även fått besök av en morotsätande hund :) Supertrevligt. Lina har kommit hem efter att varrit hem hemma över helgen, å Ricco är med!
Men nu är det väl dags för mig att återgå.. så man blir klar någon gång.
Puss å kram, Fia
 
 
 
 
 
 
 

Vattennivåerna sjunker förhoppningsvis, då det har slutat regna..

Helgen spenderade jag i Göteborg, vi hade långhelg så jag passade på att åka ner och träffa familjen, det var mysigt. Klarade av saker som att spela golf, strosa på stan, träffa vänner (bland annat Terese) och äta en massa mat.
Passade också på att gå till läkaren för undersökning av min axel. Detta slutade med att jag behövde en tid till röntgen. Då jag, som ni vet befinner mig i Uppsala på veckorna, bad jag om att få välja datum för nästa undersökningstid. Varpå sköterskan föreslog lördag morgon (07.30!) då han ändå skulle "köra lite extra". Röntgen innebar undersökning i en MR-kamera, vilket jag tyckte var superroligt då jag alltid undrat hur det är att befinna sig i en sådan. Kollade dessutom nyligen på ett Grey´s avsnitt där de fått en ny MR-kamera till akuten, vilken bara skulle ta 11 sekunder att åka igenom. Den jag undersöktes i tog 20 minuter, vilket är betydligt längre tid, och jag förstår nu uppståndelsen kring den i Grey´s avsnittet. Under dessa tjugo minuter fick man dock ligga å lyssna på radio (morgonpasset), vilket jag alltid tycker är trevligt.
Och för er som alltid tror att det regnar i gbg.. Inte då!
                                             
 
                                               
Idag har vi suttit hela förmiddagen med statistik. Resultatet från gårdagens drosophila (bananfluga)-labb skulle nu sammanställas och tolkas. Labben gick ut på att kolla alkoholtoleransen hos drosophila. Ett intressant resultat vi fick fram var att hanarna blev BETYDLIGT mer aktiva än honorna vid alkoholintag (vilket vi anser int är något nytt).
 
 
Ikväll blir det en trevlig körstund med Janna, men nu ska jag göra Lina sällskap och fortsätta skrivandet på labrapporten, så jag inte verkar helt oseriös..
Pööss Fia

Ökat flöde

Om en vecka är det dags för valborg. Det ska ju vara speciellt här i Uppsala så förväntningarna är skyhöga. Vattnet i ån är också skyhögt, tror jag. Jag har ju inte så mycket att jämföra med men här skulle inte jag vilja åka ner på en frigolitbit iaf.
 
 
Vi får hoppas att flödet i ån har minskat till nästa vecka och att det bara är i glasen det flödar. Annars är väl planen att välja en erfaren valborgsfirare och sedan hålla hårt i denna under dagen. 
 
Såhär lagom till valborg rapporterar unt också att Mange Schmidt togs på bar gärning när han urinerade i en buske vid fyrisån under kvalborg förra året. Han bötfälldes men vägrade betala så det har nu gått till hovrätt där han tydligen har friats eftersom han har försökt att dölja vad han höll på med. Den här domen kan innebära att det nu blir lagligt att urinera på offentlig plats så länge man skyler sig så gott man kan (http://www.unt.se/uppsala/schmidt-friad-i-hovratten-2389088.aspx).
 
Som vi har längtat. 
 
Annars händer det inte så mycket. Vi undersöker fylleflugor och vad de har för sig. 
 
Puss
L
 

Arlanda

Det är något med flygplatser.. Det är så fridfullt att sitta å titta på plan som kommer och går. Jag kan inte heller sluta fascineras över att allt fungerar så bra som det gör, plan rullar in, på kö, utan att krocka någon stans i på vägen. Och helt plötsligt lyfter ett, mitt i cirkulerandet av andra plan på väg ner. Fräckt!
Är i varje fall påväg hem till Gbg över helgen. Ska bli mysigt att träffa alla igen. Har bland annat en middag med Terese att se fram emot. :)

Puss å kram från en funderande Fia på Arlanda.

You don´t understand? Well, I can not explain better.

Jag läser för tillfället en kurs som handlar om drug targets tillsammans med Muffe, Bullen och Kräftis och under våra givande bioinformatik-labbar så huserar vi på Blåsenhus. Jag kommer strax till det fina med Blåsenhus men först en liten förklaring om vad bioinformatik är, om det finns någon läsare som har klarat sig undan det.
 
Bioinformatik är djävulens påfund och det går i det stora hela ut på att söka efter gener, typ rader av bokstäver, i databaser som hänger sig så fort man närmar sig RUN-knappen. Sedan måste man förklara för de hjälpsamma indier som vi har fått till vårt förfogande att (svarar inte) betyder att programmet inte vill mer. Indierna kan inte svenska och datorerna kan inte engelska så ibland får man vara tolk. Det är bra, då känner man sig iaf lite duktig. Indierna är duktiga på bioinformatik men inte så mycket på pedagogik. En av de slår ofta ut med händerna och säger, "You don´t understand? Well, I can not explain better" och den andra nynnar när han tänker, det gör han mycket. De försöker åtminstone. Jag gissar att det inte är helt lätt att få någon intresserad av bioinformatik.
 
Så det är alltså vad vi har sysslat med sedan förra måndagen och det enda fina med det här är att vi får vara på blåsenhus. Blåsenhus är typ nybyggt, har massa fönster, smartboards och mjuka stolar med hjul. Här finns det dessutom kaffe för 10 kr istället för 14(!) och så har de sjukt intressanta böcker i medicinhyllan i biblioteket.
 
 
Varför hade inte vi kurslitteratur som den här? 
 
Nu ska jag gå och läsa färdigt boken som vi ska diskutera på onsdag när det är dags för bokklubb (läs: ursäkt att fika) igen. 
 
Pussochkram 
Lina

Live från ballen på blodis

Solen kikar fram. Kaffet är gött. Lina njuter. Allt är väl.


Guldfeber II

Vilken fest det var! Så oerhört jättekul vi hade! TACK FYLLECELLEN! (Och MedSex).

Idag har jag haft föreläsningar hela dagen om ”drug discovery”. Det var inte så
oerhört jättekul. Har också inhandlat superbilliga morötter. Det var i alla fall pyttelite kul.
Några bilder från helgens eskapader fann jag också i telefonen, håll till godo!  

                
Bullen har krympt och verkar nöjd med det.
    Muffe& Kräftis ser coola ut.

 

   Glada, trots att festen är slut och att BK aldrig dök upp under discokulan. 
 
Fridens!
Janna
 
 




Guldfeber

I lördags hände det. Goldfever 2013 gick av stapeln.
 
Som jag och Bex så fint påpekade för diverse folk under kvällen så är Goldfever vår kravall. Jag tog åt mig hela äran för att det gick att dansa i matsalen och Bex passade på att tacka Jonas för att han ville kommit dit på hennes stora kväll.
 
Fördelen med att en gång i tiden ha jobbat och slitit för att 1200 personer ska få dansa disco och dricka goldstrike är att man numer får vara i patetbastun med fri tillgång till öl och annat smaskens innan kravallen drar igång. Vissa utnyttjade detta till fullo och tappade upp, vad jag gissar var någonstans mellan 4 och 6 liter öl i en sopsäck och begav sig sedan glad i hågen på mellanfest. Ryktet säger att sopsäckssuparen inte tog sig längre än till mellanfesten i ryd. Kanske är hen kvar där än. Ingen vet.  
 
Efter diverse nakenchocker och patetuppror så drog dansgolven i alla fall igång och 70-talsdans blandades med karaoke och häng i shotbaren. Superrolig kväll och himla trevligt att se alla gamla medbiare igen i sina snygga hippie-outfits. 
 
Igår mådde vi sådär och bilden från tågresan tillbaka hem till uppsala får avsluta det här inlägget. Den berättar precis hur kul vi hade när vi spenderade 9 timmar på Kårallen. 
 
Pussochkram
Lina
 
 
 

E4an söderut

Just nu befinner vi oss i närheten av Södertälje, på väg mot Linköping och Goldfever. Peppen, 70-tals garderoben och en flaska Baileys (som Terese ska ta till frukost) är nedpackat.

Vi har helt och fullt gått in för 70-tals temat. Det ÄR 70-tal i den här bilen. Samtalen låter typ såhär;
Lina: Fan vilken tjålig kanackas du, det är ju inte Indien det här!
Bexter: Ring bängen! Nu!
Jonas: Äh, ta det lugnt. Nu moffar vi!
(För den som inte har koll på 70-tals slang rekommenderar vi www.google.se)


Ikväll väntar uppladdning på Aioli, med riktigt "göttig tappas" (tänk att det är Sofia som pratar).


Det är nu EN dag kvar!
Woooohooooo!

Pusskram
Muffe, Bexter, Ballen, Jonas & Janna


RSS 2.0