Solen skiner över Götet

Och har gjorde det i rekordmånga timmar i år. Det har en soltimsmätare på Chalmers tak registrerat, berättade en kvinna på Nyhetsmorgon. Det kan väl vi göteborgare vara värda? Lite sol så mycket som det regnar här i vanliga fall. För övrigt så meddelade kvinnan på Nyhetsmorgon detta från sjön Aspen, bara ett stenkast ifrån min lägenhet. Jag funderade länge på om jag skulle springa bort och göra något skojfriskt i bakgrunden och bli rikskändis. Jag gjorde aldrig det. 
 
Om ett par timmar beger jag mig ner mot sydligare breddgrader, Costa del Sol mer exakt, för att möta upp min familj och inte minst Sofia (Muffe). Den lilla göttegrisen har varit där och rekat i två dagar och jag hoppas hon har laddat upp med några goda drinkar till att jag kommer. Vi hoppas på några fantastiska dagar i solen!
 
Denna veckan har jag även arbetat på förskolan. Inget speciellt har inträffat, det har varit gött väder och vi har varit ute och tultat runt i gruset, satt på och tagit av vantar, om och om igen. Jag hatar vantar. De borde vara inbygda i kläderna. Skitplagg till att ramla av och ha dålig passform för ettåringarnas händer. Det är riktiga problem det, jämfört med er pluggisars tentakriser ;)
 
Är det någon mer än jag som laddar inför GF 2013? http://www.youtube.com/watch?v=YiTn4Vv7Qmk
 
BURN BABY BURN!
 
Tjipp och hej
Terese
 

Maltemys

Jag är tillbaka i Linköping i helgen för att hälsa på min bror som flyttade hit lagom till jag flyttade härifrån. Himla kul att se honom igen men i ärlighetens namn är jag här främst för att hälsa på Malte och få min månatliga dos av hundmys. Ja, det är galet vad bra man kan må bara man får borra in näsan i hans mjuka cockerpäls.


Räker.. det e gött de!

Hallå!
Nu är det tenta-p. Jag borde börjat plugga tidigare. Den här gången också.
Igår förberedde jag och Mickis i alla fall en fantastisk presentation om Mycobacterium avium subsprecies paratuberculosis. Mickis lade ner enorma mängder tid på att göra power-pointen spännande/rolig/intressant och minnesvärd. Kan inte bli annat än en succe. Alla som kommer befinna sig i Lilla Patologen på måndag är lyckligt lottade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser våra seriösa studiesessioner ut. När solen skiner och man inte har några persienner (tack, studentstaden) måste man, hur pajigt det än må vara, ha på sig solglasögon inohmhus för att kunna se att läsa. Jag har alltså inte fått starr och opererat ögonen.
 
Fredagskvällen spenderade vi sedan med Muffe & Bullen samt ett lass räkor. Det var fint.
 

Räkor är väldigt gott --> man kan äta ett ganska stort antal av dem --> man känner för att lägga sig på golvet och sträcka ut efteråt.
 
 

 
PK
Janna

TT- Tenta Tisdag

Tenta va ordet, jag, Bex och Jonas har just nu praktisk tenta, i dagarna tre. Detta innebär att att vi sitter framför en dator och identifierar potentiella läkemedel i dataprogram. Det är... gsnska kul. 
Men det är inte bara vi som har tenta, även Lina har varit duktig och skrivit sin sista tenta för den här perioden, i dag.
Eftersom det är tisdag innebär det även seriekväll. Mickis har anlänt till vår soffa på väktargatan och vi har precis avslutat det senaste avsnittet av the following. Sitter nu och inväntar girls. Förutom serier har även kvällens hockeymatcher disskuterats. Själv håller jag på att dö av nervositet då Frölunda matchen fortfarande inte avslutad. Frööööölundaa! Shalalalala!
Eftersom ja känner för att skriva (som fia alltid brukar skriva) osammanhängande tänkte jag nu även ta upp ämnet om namnbyte på denna blogg. Som ni märkt går ingen av oss kvar på medbi även om vi gärna skulle vilja, och vi tänkte därför ge bloggen ett nytt namn. Dock har vi inte riktigt kunnat enas, då om det är någon läsare där ute som vill ge förslag, vore vi glada. 
Nu är det dags för mig att sova. Måste ladda inför tentadag nr 2. 
puss å kram Fia
 
18 dagar kvar..
 
 
 

Full besiktning och service tack!

Tentaperioden är här och nu har man rätt att kalla det period också, tre tentor på lika många veckor. Jag kan sakna att ha EN gigantisk medbi-tenta och framförallt den sköna ledighet som alltid följde. Istället för att ha ångest i en dag och vara trött i en, är man nu konstant i en liten borde-plugga-men-jag-orkar-inte-bubbla. Trött och omotiverad i tre veckor tär på krafterna. Men imorgon är det över, då har vi haft sista och helt klart luddigaste tentan för den här gången. Som jag längtar efter tentafesten. Det har ryktats om en Dresden*-fest igen. 
 
Vi tjuvstartade lite med firandet redan efter fredagstentan. Några av oss åtminstone. Lite oklar kväll men jag minns en liten, ettrig och mycket otrevlig indier (indiern på bilden däremot han var trevlig), en stulen hatt och en vit iPhone som jag "tog hand om" tills den återförenades med sin ägare.
 
                                                      
Indier II - trevlig, Stulen Hatt,  Erik - glad medbrottsling och Armin som löste ut mig ur garderoben för 40 kronor.
 
Jag kan eventuellt ha åkt på min tredje förkylningen på en månad också och funderar på att åka ut till mina infektionsbiologiexperter och be dem testa mig för ALLT. Full besiktning och service, tack! Jag återkommer med resultatet.
 
PoK
Liiin
 
 
*Dresden är den 13:e största staden i Tyskland och var Europas mest sönderbombande stad under andra världskriget. Patrik och Gustavs lägenhet liknades vid Dresden efter tentafesten i December 2012.

Loppis och trerätters

Hej!
Igår bjöd Tilda in till finmiddag och serverade tre utsökta rätter! Dessutom fick vi påsk-pyssla.
Vilken kväll! Supertrevligt, tusen tack Tilda!
Bacon Badufflo, Kupong-Kurt och Ballen var nöjda och glada.

Flippis pimplade vin, det bjöds på 5 olika efterrätter och skaparglädjen var total.
 
Söndagen har jag spenderat på loppis och antikbutiker runtom Uppsala.
Har fyndat kappor, koppar och kartor. Bland annat. Förträffligt bra känns det.
Här är en bild på en gunghäst som jag inte köpte.
Den kostade ungefär 4400 kronor för mycket.
 
Godnatt!
Janna

Jag har en cykel, en cykel som är blank

Idag har jag varit i skolan (nu på SVA) och eventuellt lärt mig något om vaccin. Har funderat lite på om inte SVA kunde vara en trevlig arbetsplats redan tidigare, men efter dagens upptäckt är jag supersugen. Man kan få tjänstecykel! Woho!
 
Nu ska jag fira att det är fredag och dricka kaffe med mamma och pappa.
22 dagar kvar.

Hejdåhejdå
Janna

 

 


Ps.

Besök gärna min andra blogg: boldbaking.blogg.se
Där bakar jag, nej jag kommer att baka. Inom en snar framtid. Och ni kan ta del av mina fantastiska läckerheter *blink**smask**smisk*
 

En hälsning från Smileroom

Hur många gånger har ni re-freshat MedBi-bloggen idag? I väntan på mitt inlägg. Det är ju som bekant Terbie-torsdag och jag bloggar från min enkla kammare i Lerum. Dagen som gått har sett ut som följer:
  • Mitt alarm gick av kl 6.15. Jag steg upp för att äta frukost och göra mig iordning.
  • 7.15: jag låste dörren och gick till jobbet. Det är mycket viktigt för mig att jag går exakt en halvtimma innan jag börjar 7.45 även om det bara tar 20 minuter. Jag vet inte varför. Kanske kan något oförutsett hända på vägen. Häromdagen när jag var lite sen, till exempel, står Patriks kompis Johannes mitt ute i ingenstans. Typiskt att jag är sen när jag måste stanna och växla några ord med honom. Nä, sådana dumheter vill jag inte råka ut för, därför går jag 30 minuter innan. 
  • 7.35: jag kom fram till jobbet, förskolan för de som inte är lika insatta, och hämtade 500 kg mannagrynsgröt i trasiga kyl(?)väskor. När man redan är svettig från promenaden är man inte jättepepp på att stå, iklädd dunjacka, i ett varmt storkök och vänta på att få bära bort gröten till hungriga barn. 
  • 7:45: steg jag in i hallen och möttes av massor av glada barn.
  • Dagen flöt på som vanligt. Varför ska man ha overall? Det är ju sol ute. Sol=varmt? Nej, vi bor inte i Thailand. 
  • Mamma hämtade mig efter jobbet. Vi åkte en sväng till stan, Göteborg alltså. Inte Lerums centrum (där jag för övrigt bor) som vissa (nämner inga namn) väljer att kalla stan. WTF! Det blir inte en stad bara för det finns ett systembolag. 
  • Efter stan bjöd Patrik på grekisk, hemmalagad middag. Smaskens! Eller kanske #smasken #sambonsmatäralltidbäst #hatarnärfolkskriversånthärochskryteromsjälvklarheter
  • Vi tränade #hatarännumernärfolkskriverattdetränatpåsocialanätforumeftersomdetinteärdenstörstabedriftendukangöraprecis
Jag ska sova nu. Eller snart.
Alarmet satt på 6.15. 
Välkommen till mitt, Terese, liv som barnskötare!

Kulfång!?!

Befinner mig på väktargatan. Pluggar med Muffe inför jägarexamen, som vi hoppas erhålla inom en inte allt för avlägsen framtid. Muffe har dessutom bakat. Och Ballen sitter här och underhåller med roliga anekdoter. Supertrevligt.

23 dagar kvar.
PK
Janna


24

LYCKAN ÄR TOTAAAL!!
 
 
Det är 24 dagar kvar! 24! Som till julafton! Om 24 dagar så är vi tillbaka. I bastun. Och i Baljan. 24 dagar! 24!
 
Idag är jag en lite friskare och lite gladare Balle.
 

Ta igen

Trevlig tisdag, ja ni hörde rätt. Tisdagar som brukar vara tråkigaste dagen på hela veckan, så var inte fallet idag. Jag har en ganska slapp vecka denna vecka vilket innebar att jag bland annat var ledig idag. SKÖNT. Dagen har ägnats åt att ta igen sådant jag skjutit upp/prioriterat bort/dragit mig för att göra. Helt enkelt att komma ikapp med livet. Det är inte helt fel att ha sådana dagar ibland. En av de trevligare sakerna som stod på schemat var klippning. Då jag som ni vet är ny i Uppsala fick jag även prova en ny frisör. Att hitta en är inte alltid det enklaste då det finns så många att välja på :P Men jag valde första bästa och är nöjd med resultatet. Tycker alltid det är lika mysigt att gå till frisören, en lugn stund med huvudmassage, nice.

Tisdagar innebär också kördag, eller egentligen körkväll, för mig och Janna. Alltid lika trevligt att få komma iväg och skråla lite, skratta (tillsammans med Janna) åt stereotypa ”körflickor” och lyssna på lite bra musik.

Lina stackarn är sjuk. För andra gången på bara några veckor. Det enda som fick liva upp henne var tisdagens seriekväll. Vi har nu börjat följa The followning (ganska uppenbart med det namnet) och Girls. Båda på tisdagskvällarna vilket livar upp dagen ännu mer. Kort och gott har vi nu kommit fram till att tisdag kanske inte är tråkigaste dagen på veckan längre.

Vill också säga till FC 12/13, det är inte meningen att tjata (för mycket i varje fall) vi är bara supersugna på att få delta på detta fantastiska evenemang, och vi vill därmed vara säkra på att vi inte missar inbjudan. J

Hur som helst, nu är det dags att sova. I morgon väntar labb från 8.15-18.30.. YEY..

Puss å kram och sov så gott, Fia


Måndag, skitmåndag

Idag är jag en ynklig tjej inlindad i björnfilt med feberfrossa och ont kroppen men jag tänkte iaf försöka samla ihop lite krafter nu och ta mitt bloggansvar.
 
Jag har funderat på följande saker idag:
Varför visar 4an farmen på bästa middagstid? Jävla skitproduktion!
Hur i helvete får man för sig att tatuera in YOLO på läppen? Pajmaistro.
Är YOLO en allmänt känd förkortning? Sjukt pajjigt!
Varför visas farmen 4, 4! gånger i veckan? Jävla skitproduktion!
 
Nu är mina krafter slut. Farmen också. Tackochlov!
 
 
 
 

Söndag.

Halloj.
Idag är vi trötta. Igår var det fest. Lina, Mickis och Sofia dukade upp goda pajer i en helt okej källarlokal och firade ny lägenhet/ny sambo. Tjusiga sånghäften. Fint folk. Mickis i en torktumlare. Mycket kul!

Tant som jag är valde jag att inte ta hojen till kalaset. Är livrädd för att halka och bryta alla ben. Så jag lyxade till det och åkte taxi hem. Fick då för mig att springa över den isiga gatan mot bilen. Och ramlade. Såklart. Riktigt pajigt. Så nu har jag FASANSFULLA skrubbsår på knäna och en växande oro över att drabbas av stelkramp men kommer aldrig mer att glömma broddarna.

Denna dag har spenderats på väktargatan där Sofia fixade en fantastisk brunch och viktiga frågor om polotröjor, alternativt hundgodis och någonting som (helt orimligt) kallas 3D-skrivare diskuterades. Lina har med hjälp av en sådan skrivare tydligen skapat någon slags nyckelring som hon var omåttligt stolt över.
Sedan for jag och Terbie till Bullen som bjöd på kaffe och nybakt. En angenäm söndag med andra ord!

Vi har idag också fått höra att Goldfever-inbjudan svävar någonstans i cyberrymden. Även om vi inte förstår alls vad den gör där så länge, så är det ju glädjande att den existerar i alla fall.

Nu ska jag förbereda mig mentalt för kommande vecka som startar med föreläsningar om virus hos gris. Yey. Och så ska jag googla lite på Clostridium tetani och stelkramp, kan ju vara bra att ha full koll på symptomen tänkter jag.

PK

Janna  


Fredag, FREDAG!

Ljuvliga Fredag, finns verkligen inte bättre dag i veckan än denna!
Som vi kanske redan har berättat, har vi startat den eminenta eventet bokcirkel och vi hade vår andra träff i går kväll. Varför denna startades var nog mest för att hitta en ”vettig” anledning till att ses ytterligare en gång för att umgås och fika. Detta är i varje fall min anledning, som aldrig har varit någon stor bokslukare. De andra skulle förmodligen hävda att cirkeln startades för att de ville läsa igenom fler böcker under terminen än vad de redan gör och för att de vill ha inspiration till böcker man kan läsa. Då det ingår fika under dessa bokcirklar bakade vi cupcakes. Det blev en sort med choklad och hallon och en sort med citron/lime. Ett alldeles utmärkt tillfälle att utnyttja en mycket trevlig födelsedagspresent i form av cupcake/muffinsplåt med tillbehör.

I vilket fall som helst har vi nu läs vår första bok, Torka aldrig tårar utan handskar – Jonas Gardell, och vi sågs igår här hemma hos mig och Lina för att seriöst diskutera denna. Helt enkelt en trevlig liten stund på kvällen efter att plugget avslutats. Under kvällen försökte vi komma på ett namna till bokcirkeln, som vanligt spårar detta totalt och resulterade i en brainstorming angående så fjantiga namn som möjligt. Får väl se om vi någonsin kommer att komma på ett någorlunda seriöst.

Under kvällen gick vi även igenom lite gyckel. Tro det eller ej men vi alla saknar FC-tiden och tänkte därför bjuda på en liten överraskning för de som kommer på lördagskvällens inflyttningsfest a la fulsittning Linköping style. Uppskattar inte publiken det så tycker åtminstone vi att det kan vara kul ibland.
Hoppas ni nu får en finfin fredag, det ska jag ha i varje fall!
Puss å kram Fia

Vi fem

Så himla härligt att bloggen är igång igen. Dessvärre har jag drabbats av sådan fruktansvärd tunghäfta i fingrarna. - Alltså skrivkramp då, som Wera så fint påpekade så vi får väl se hur det här ska gå. Wera kan förresten vara bra att lägga på minnet, och Malin också. De är roliga filurer som troligtvis kommer att dyka upp i bloggen fler gånger. Ni kommer garanterat att få stifta bekantskap med Moses och Lök-Leffe också men nog om dem nu. Det här inlägget ska handla om oss, vi 5 som anser oss vara huvudpersoner i den här bloggen. 
 
För att vi ska undvika månadslånga tystnader så har vi beslutat att ta ansvar för inläggen varsin veckodag. Så idag har Sofia och jag gjort en regelrätt lottning, med riktig fotbollsVMlottningsstämning och här har ni resultatet:
 
Måndag: Jag, Lina eller Ballen om ni så vill. Nuförtiden håller jag till på Ångströms tillsammans med massa läskiga teknologer. De refererar inte enligt Vancouver, om de ens refererar alls. Sen har de en konstig förkärlek för den ryska nationalsången. Det känns sekt-likt.
 
Tisdag: Sofia, min sambo eller Muffe/Muffmaistro som hon ibland kallas. Hon flyttade till Lund men kom på bättre tankar och övergav skåne för oss i här i Uppsala och är numera klasskompis med Bex och snygg-Jonas (el. fis-Jonas) som ni känner sedan tidigare.
 
Onsdag: Rebecca, Bex eller Bullen. Hon skaffade en sambo när hon flyttade hit. Han heter Moses och är svart. Och superhårig. Vi gillar Moses.
 
Torsdag: Terese, Megaboo eller Terbie. Hon uppdaterar från Sveriges framstjärt om lögnaktiga barn och om äldre män som slafsar persika. Vi ser alla fram emot Terbie-torsdag.
 
Fredag och lördag: Vakant, vi måste ju ha tid att gå på festligheter också, så vi har något att skriva om.
 
Söndag: Joanna, Janna, eller Busken. Hon får avsluta veckan med uppdateringar om antikviteter från förrådet i blodstenen och om otäcka parasiter som hon träffar på infektionsbiologi. Där träffar hon Mickis också, som ni ju känner sen förut.
 
Det har varit väldigt dåligt med namnförslag till bloggen hittills så nu får ni hjälpa oss! Var kreativa och skriv ett förslag. Tack på förhand!
 
PoK Lina
 
 
 
 

GOOD MORNING VIETNAM!

Efter enorma påtryckningar från våra läsare har vi beslutat att blåsa liv i bloggen. Roligt, att så många hört av sig, SOM ni har saknat denna blogg!
Nu när vi är klara med MedBi och inte längre lever livet i Linköping är det kanske också dags att byta namn. Vad sägs om ”post-Medbi-bloggen”? ”Livet går vidare”? Respons & fler förslag mottages tacksamt! Vinnande förslaget får en and.
 
Exempel på ämnen som kommer att behandlas i bloggen:
- Hur dyrt det är med kaffe på BMC i Uppsala. 14 kr! Varför har inte örat en filial här?
- Att det ska vara så jävla svårt att fånga en and i Svandammen.
- Hur kul det är att pilla på hästtarmar som är alldeles fulla av maskar.
- Hur man överlever som MedBiare i en klass som aldrig lärt sig referera. Som ALDRIG hört talas om Vancouver systemet.
- En bokcirkel.
- Troligen någonting om dagisbarn och hur man gör pärlplattor.
- Katter.
- Seriösa studier och mycket parola cacca.
- Hur mycket bättre det var förr. Kan det bli sämre? OCH NÄR KOMMER EGENTLIGEN GOLDFEVERINBJUDAN? 
- Vädret. Den 6e april vill vi ha det som i bilden nedan.
Vi hoppas att denna blogg även kommer att fungera som kommunikationskanal mellan alla oss uppsalabor och Terbie, som av outgrundlig anledning valde att överge oss och bosätta sig i Göteborg.
 
Fridens!
Lina & Janna

RSS 2.0