Kan ni gissa vart vi är nu?

Just nu sitter vi på Örat! Surprise! Dricker kaffe som aldrig förr.
Kicken är på ett fantastiskt humör, om man gillar bitterhet.
Bexter sitter mest och drömmer sig bort. Vi ska till tornby i eftermiddag och hon ska äntligen få användning av alla sina rabattkuponger på ICA. Dessutom kostar gurkan 25 öre mindre på Maxi. Fynd!

Kicken är också imponerad över tacklingarna på gympan igår. Hon var tvungen att börja nypas för att ta sig fram med bollen. Och jäklar vad hon kan nypas. Har numera blåmärken som om jag blivit biten av en sköldpadda.

Nu ska vi forstätta diskutera Stina och hennes vegan till mor.

PK
Janna


Det bär mig emot att säga grattis..

Hur fånigt det än låter för vissa finns det några av oss, närmare bestämt jag och Terese, som är sjuk interesserade av hockey.. Därför kom vi på den vanisnnigt dumma idén att flytta från hemstaden med vårt favorit lag, FRÖLUNDA, till staden med (i varje fall mitt) hat lag (vill helst inte nämna dom vid namn).. Hur nu detta gick till vill jag inte fundera över just nu. För att göra dagen sådär riktigt tråkig ser LHC nämligen till att slå ut Frölunda i kvartsfinalerna.. Vilket inte gjorde mej nöjd för fem öre.. Trots att frölunda tröjan fick spatsera igenom staden hjälpte inte detta.. Som tur var fanns det någonting att se fram emot. Nämligen MedBi gympa. I dag var det rugby på schemat vilket passade alldeles utmärkt då de va bra att få ur sig lite aggerissoner oavsett om det gällede förlorade hockeymatcher eller kanske basgruppsfall som var lite extra krångliga. Jag vill i varje fall tacka alla som var på MedBi gmpan för ett (ur mina ögon) trevligt pass. Och om det nu finns ett LHC fan där ute (även om det låter otroligt) så får jag väl säga Grattis.. Nu är det bara för mej och göra, som flickorna sagt förut, bryta ihop och komma igen...
Puss, Kram och Gonatt från Muffe


Våffeldagen

Vilken vecka detta varit! I tisdags var det dags för Medbi-dagen. Ett lyckat event blev det, med många gymnasiestudenter och förhoppningsvis ett par blivande medbiare på besök. Vill man läsa mer om detta och se lite bidler kan jag rekommendera Mikaelas blogg på LiUs hemsida! (http://blog.liu.se/mikaelaglader)

Utöver detta har flertalet möten, basgruppsplugg, strimma-arbetet och framförallt PCR-rapporten tagit upp all vår tid. (För den som inte vet vad PCR är, kan en redogörelse erhållas på begäran.)

Idag har vi hunnit med en tripp till Tornby där mat och dryck till morgondagens damsittning inhandlats. Kommer bli hemskt festligt!
Dessutom köpte vi en hel del sylt. Så ingen syltbrist för alla som kommer och äter våfflor på Örat ikväll! :) 

     

  Puss & kram


MedBi-dagen

MedBi- dagen är här och gröna overallerna tar över HU i eftermiddag i hopp om att locka nytt lammkött till medicinsk biologi i höst.



Guldfeber, vanlig feber och cykelfeber

Igår tillbringade några tappra krigare ca 20 timmar på Kårallen. Turligt nog hade våra gäster väldigt skoj och det skedde inga större fadäser.
Denna bild togs klockan åtta. Fast första gången klockan var åtta, på kvällen alltså. Tror att det såg lite annorlunda ut klockan 08:00.
Som ni kanske förstår var det en relativit kämpig dag för oss igår. Jag och sofia tyckte väl kanske inte att det var tillräckligt med två dygns jobbande utan kände att vi ville förgylla helgen ännu mer. Bra tänkte vi, några timmars ledighet, vi cyklar till Maxi. Ösregnet övergick i snöblandat, regnbyxorna läckte in och jag fick kedjehopp. Inte nog med att kedjan hoppade av, den gick inte att få på så medan vi handlade lämnade jag cykeln på Sportson till en kostnad av 150 kronor, KANON så här 4 dagar innan CSN kommer. Inne på Maxi tappade Sofia sin ena skinnhandske, Joanna smsa och sa att hon hade feber, vi hittade inte vettiga plastglas och Sammys yoghurt gick sönder i påsen. Jag har lite svårt att sätta ord på denna misär vi kände men efter att ha sjungit lite på Always Look at The Bright Side of Life, kunde vi glatt bege oss hemåt i vad som numera är snöfall.
Köttig kram från Terese (som sovit 4 timmar de senaste två dygnen)

Presenter, peruker och pankreas

Vill egentligen bara sammanfatta dagen med tre bilder:
Alla fick varsin present från Janna och Bex som varit och fyndat på Örat. Där fick man ta en, tre eller 22 böcker. Jag fick Jerusalem Poker och undrar om det är Selma Lagerlöf och Mats Sundin som skrivit boken tillsammans.
Förlåt Lina men den här bilden är så underbar:D:D:D
Kvällens aktivitet har varit Mag-tarmkanalen, eller åtminstone läsande om den. Jag ritade en bild, om någon vill se en bild. Nu efterlyser jag en jättestor inplastningsmaskin (som tar A2-papper) så jag kan plasta in min plansch och sätta upp på toalettdörrens insida. Någon som känner att ni har en sådan i sina gömmor? Inte?
Tänkte bara lägga upp en bild från skiddagen också: grodperspektiv och självutlösare är alltid att föredra när man knäpper kort!
Kött på er //Terre

Duodenum

Varför ska man vila sig när man har schemafritt? Mottot för dagen har varit aktiviteter. Själv gick jag upp och ritade av hela mag-tarmkanalen i A2-format i väntan på flickor små. Jag hann även med att handla före tio då Lina, Janna och Sofia kom till mig. Då bakade vi 75 st chokladmuffins. Som om det inte var nog lagade vi lite mat och tänkte ladda inför eftermiddagens aktiviteter. Inte ens kaffe hann vi dricka innan det var dags att bracka. Kaffet fick dock följa med i en termos. Cykelturen gick till H&M där 10 st vita t-shirts inhandlades:) Vad dessa ska vara till kommer vi till senare i veckan. JAg kan dock avslöja att grön färg var inblandad när vi begav oss hem till Madde. Hos Madde stannade vi i 4 timmar tror jag och komponerade kan vi väl säga. Tror att resultatet blev lysande iaf. Och grönt för den delen.
Nu är det dags att läsa lite mer duodenum, HCl och lite mat. För varför avsluta dagen inaktivt? 19.15 vankas bodyjam! SHOHO!
Pusspuss från Terre

Aspirin

Ber om ursäkt för den fruktansvärt dåliga uppdateringen här på bloggen det senaste. Det är mycket nu... I fredags var det graderingssittning, tackar tackar säger vi till FC för en fantastisk kväll. (Hoppas att någon annan bloggare kan lägga upp lite bilder). Efter några timmars sömn hos Lina i Ryd åt vi en fantastisk frukost och beskådade det trevliga vädret. Eftersom vi hade lite abstinens över att vara ifrån varandra en hel eftermiddag åt vi tacos tillsammans på kvällen. I söndags gick vi upp klockan 5:00 alltså a.m och masade oss ner till resecentrum för att åka buss till Romme Alpin i Borlänge. Väl framme tillbringade vi en utmärkt dag i skidbacken. Dessvärre blev det bara en dag och dessvärre är mina ben helt obrukbara. Min träningsvärk är från helvetet rent ut sagt.
Detta må vara det trökigaste inlägget någonsin på den här bloggen men jag ser på Boston Tea Party samtidigt och det är mycket spännande. Jag vågar nästan utlova ett bättre imorgon. Tipp och haj //Terese

LiU-kortsfadern!

Hej!
Efter en dag med plugg, ett par koppar kaffe och en liten shoppingrunda tyckte Mikaela och jag att PubÖrat vore ett bra sätt att avsluta dagen på. De andra valde att stanna hemma, troligen för att gå in sina nyinköpta skor. För oj vad det har handlats skor idag!

I alla fall. På Örat var det trevligt. Inte så mycket folk, men trevlig ändå.



Fast efter en stund måste man ju hitta på nåt nytt. Tråkigt att sitta still. Vi valde att smyga in på DC-kontoret och fixa frillan på den ursprungliga LiU-kortsmannen.

 

Plasthandskar var ett måste. Den här snubben har varit med länge och aldrig sett skymten av schampoo, vilket både försvårar friseringen och är ganska äckligt.



Men så tjusig han blev till slut. Eller hur!?




Självklart hjälpte vi honom även att återta tronen på kontoret. Tror att detta uppskattades av alla, men speciellt av järven. Om man tittar noga på bilden till höger kan man också se att LiU-kortsfadern verkar bestämt sig för att gå på Goldfever. Mycket klokt av honom.



Sen blev han trött. Då åkte vi hem.

Nu ser vi fram emot en ledig dag i morgon med uppladdning inför graderingssittningen. Det börjar med kassler-lunch hos Kicken och kan väl inte sluta annat än bra!

Puss, kram och godnatt!

Janna




Oftast är det kul

Att läsa Medicinsk Biologi är oftast förknippat med glädje och ljusa stunder. Ibland, precis som med allt annat, är det jättetråkigt. I detta jättetråkiga kapitel ingår exempelvis utebliven lunchlåda och enzymkinetik. Idag har jag råkat ut för båda delar. Gruff...
Trött kan man bli, tur att det finns kaffe...
Vi har varit ganska dåliga på att blogga denna vecka så här kommer en liten kort resumé:
  • Måndag: Basgrupp, vi diskuterade fria radikaler och fick vårat sista sammanfattande scenario på genetiken. Detta är mycket skönt eftersom vi, och jag vågar säga vi som i alla, är rätt trötta på mutationer och nedärvningsmönster. Nu väntar metabolism och detta ser spännande ut, speciellt eftersom vårt fall just nu heter: Stellan 52 år och kraftigt berusad:) Lite humor på fall-författarna.
  • Tisdag: för de flesta blev tisdagen schemafri, för min del tillbringade jag dagen på Campus Norrköping där jag försökte rekrytera tykna gymnasieungdomar till MedBi. Detta var mindre lyckat eftersom nästan alla läste samhäll och inte har behörighet till vårt vita biologprogram. För er som har behörighet och andra som är intresserade inbjuder vi er till våran MedBi-dag den 23 mars klockan 15.00 Campus HU. En halv dag kommer att ägnas åt att visa er runt och förhoppningsvis blir ni imponerade och söker.
  • Onsdag: på förmiddagen hade vi presentationsteknik, en väldigt värdefull föreläsning för alla människor. Lite tips om hur man lägger upp en bra presentation helt enkelt. Sedan hade vi lunchmöte med Fylleblasten, mer säger jag inte ... Hemligt... Efter lunch tog vi oss an det svårsmälta området enzymkinetik. Alltså gillar man formel, kul för er! Hur som helst vägdes den mindre roliga föreläsning upp med en mycket trevlig Arbetsgivarkväll där Manpower, en professor samt Karriärscentrum pratade lite om våra jobbmöjligheter mm. Ett varmt tack riktar vi till er som ställde upp!
Nu sitter jag här, klar med morgondagens berusade Stellan 52 år och funderar på varför inga fler anmäler sig som guider på MedBi-Dagen. Kära MEdBiare vi behöver er hjälp, låt mig slippa tjata.
Med hopp om en ljusare morgondag, helst snöfri, halkfri och 25°C varm.
Terese
Ps. jag måste bara visa denna fantastiska bild som verkligen illustrerar livet som student:
Joannas varma koppen (gjord på pulver och "lånat" tevatten) och torra limpmacka vs. min (ofrivilligt) köpta lunch med sockerärts- och parmesansoppa m grillad foccacia och plocksallad. Lyx för den som kan äta sånt varje dag tycker vi!

Kontaktannons

Sökes: någon som kan förklara den vanligaste mutationen vid PKU? Är det en basparsdeletion, framshifting eller vad? Om svar anhålles: skriv i kommentatorsfältet. PLZ!

SLUTA SPELA!

Vi gillar inte folk som kommer till Örat, slår sig ner vid pianot och börjar klinka och slå på tangenterna. Det låter förfärligt. Kan han inte spela en trevlig melodi istället? Om det här blir sista blogginlägget ni läser så vet ni varför. Här kan man ju inte vara kvar.

Puss
Bex, Terran o Janna


¡TAPAS!

Igår avslutade vi labben vi har haft lite som en följetång här på bloggen. Resultatet blev NOLL. "Något hade gått lite snett". Man blir ju lite trött. Här har man tillbringat över 10 timmar i det trängsta labbet på hela Clinicum för att kamma NOLL. Suck alltså. Eftersom det andra gruppen också hade problem utesluter vi att vi har gjort något fel och skyller på tekniken.
Lite lycklig blir man ändå när man ser sådana här vackra, inbjudande saker. Man vill dricka det där en varm sommardag.... Drömma går ju.
För att pigga upp oss lite efter det deprimerande resultatet gick vi till Örat och åt en vit .....boll. Min bedömning är att den var ganska tråkig, typ en boll utan choklad och inget annat istället. Alltså bestående av bara havregryn och smör.
Senare på kvällen var det dags att fira Sofia, ni vet hon som egentligen inte har någon födelsedag i år. Sofia hade bokat bord på ett mycket trevligt Tapas-ställe i närheten av henne. Vårt betyg lyder: vansinnigt gott, lång väntetid (fast kanske var det värt att vänta på), en nybörjar servitris och en fruktansvärt otrevlig. Jag och mina vänner känner oss mycket kluvna över att gå tillbaka igen alltså. På vilken dyrare restaurang ber man folk komma och betala i kassan? Sen när slänger man fram ett block på bordet där man själv får skriva beställningen? Men ack så gott det var.
Rynka på näsan var det minsta man ville göra mot den hemska servitören.
Hej fingret!
Äts det Tapas måste man tydligen dricka den här ölen, det har jag sett på flera tapasställen, därför blev det så även denna gång.
Av minerna att bedöma var det ben i maten, man det är falska miner:D
Mycket tallrikar blir det. Tycker de borde ha större bord.
Nu ska jag dra iväg till basgruppen.
Puss&Kram Terese

Gårdagens PCR och sånt

Igår kväll fälldes det nog en tår på både Irre, i Ryd och i Vasastaden. Tårarna som rullade berodde framförallt på utmattning och irritation. Vissa av oss hade spenderat närmare 11 timmar i skolan innan vi slutligen kunde gå hem. Till saken hör också att vi vistades i ett minimalt lab i 5 timmar, vem bokade in oss där när hela våningen på Clinicum gapade tom. Förberedelserna inför labben var väl inte något att hänga i granen heller och dessutom uppvisar vissa deltagare ett helt oacceptabelt och omoget beteende. GRRRR.
Hur som helst vi skulle fixa fram en gen från vårt egna DNA som vi renat från det blod vi tog för några dagar sedan. Detta görs genom att man häller på massa grejor man har i små plaströr. Typ enzym, primers MilliQ vatten.
Sen ska man Vortexa, stoppa i en maskin i två timmar och testa om man fått fram några band genom att köra DNAt över en gel med elektrofores.
För er som undrar är detta en Vortex. Den vibrerar.
Därefter kan man (eftersom vi har tillsatt fluoroscerande färg, som binder in till major groove på DNAt) titta på banden i starkt UV-ljus som vi hade hoppats på att kunna sola i inför sittningen. MM, vi hade nog lyckats och imorgon ska vi kika på om vi kan bryta ned läkemedel eller inte med hjälp av att studera genen.

Lina hade humöret uppe innan labben börjat....
...Detta byttes snart ut till ledsna miner....

Som om vi inte hade tillbringat tillräckligt med tid i skolan, knatade några av oss ner till Susanne och hjälpte henne att skicka inbjudningar till MedBi-dagen så här såg de ut:
Tydligen måste man vara ganska begåvad för att läsa den, på snedden... Hur som helst är alla som är intresserade av att veta vad vi pysslar med på programmet välkomna till vår dag:)
Puss&Kram Från Terese och Joanna på Örat

tummen ner

förvänta er inget länge inlägg ikväll. Vi har haft PCR-lab i fem timmar.. Vikt några affischer hann vi med därefter också.. Jag orkar inte mer nu. Fast jag måst läsa artikel, om fetma. Mindre uppmuntrande. Synd att vi inte fick sola i UV-ljuset förut och bättrat på brännan till sittningen nästa vecka. Sticker i ögonen, pyttsan! Lite UV-ljus har väl ingen dött av... Eller?
Tjipp och hej

Sofia 5,5 år - kalaset

Sofia fyllde år igår. Eller nästan iaf. Enligt Facebook fyller hon år idag, iaf igår. Fast idag fyller hon inte år alls. Det verkar som det uppståt en bugg i födelsedagskalendern. Hur som helst ville hon fira sin dag igår och detta gjordes med hennes vansinnigt mumsiga fiskgryta och min tårta. Dessvärre är frukten inte ultimat i smaken nu på vintern men min förklaring att det är estetiskt med frukt verkade gå hem hos herrskapet.
Sofia var iaf glad innan hon åt tårtan.
Liksom Kicken och Anders, även om Kasken hade haft en hård kväll på Hawaiie-Festen:)
Sammy var också med på födelsedagskalas, blev nog lite lockad när jag bakade tårta!!
Bexter lyckades med bedriften att cykla ändå från Irret, då är man mer än värd en tårtbit.
Tack och hej för ikväll!
Terese

RSS 2.0