Grattis i efterskott Bexter!

Hallå där!
Snart är första veckan på denna termin slut. Har gått ganska bra tycker jag. Denna torsdag har bjudit på bra föreläsningar och trevligt basgruppsmöte men det behövdes något extra för att liva upp dagen.
Så vi beslöt oss för att fira Bexter som fyllde år för sisådär en månad sedan. 
Tårtan som svängdes ihop var något av det finaset jag sett. Och god var den också!








Vill också uppmärksamma denna artikel i Aftonbladet, för den som missat den..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6429960.ab 

Vi har nämligen påträffat liknande fenomen här i Linköping.


Puss o god natt
Janna

Lök- och bananfluge-lab

Hej. Idag har vi haft lab. Och inte vilken lab som helst utan lök- och bananfluge-lab.
Lökens rötter har fått gro. Funderar på att göra en liknande kreation hemma. Ganska fint, eller hur?
Eller egentligen var det två moment så bananflugorna hade inget att göra med löken. Om man säger så här: löken var det lätta momentettrots en väldigt jobbig ättiksodör. Sedan skulle jag och Lina börja studera bananflugor. Bananflugor kan ha antingen röda eller vita ögon, ha lång eller kort borst samt ha raka långa vingar eller "curly". Det finns säkert andra kännetecken för en bananfluga också men det var vad vi skulle kolla på idag. Det gick ganska bra... tills jag märker att det kryper väldigt många bananflugor på pappret som jag antecknar på. VA FAN! De har ju rymt! Hur kunde det gå till? Korken på ett av bananflugerören har försvunnit. Vi misstänker att flugorna utförde någon slags kupp och samtidigt tryckte upp korken så att de kunde rymma.
Eller så var det någons lab-rock som toucha kroken så den ramla av. Jag tror på det första alternativet, stenhårt. Kuppen misslyckades dock när lab-handledaren tryckte ihjäl alla rymlingarna med en gummihandske. Vi vill ju inte rubba på den svenska faunan genom att sprida massa konstiga bananflugor med "curly wings".
Sedan skulle vi på något väldigt udda och oförståeligt sätt bestämma vilken ordning generna sitter i bananflugornas kromosomer. Alla försökte ivrigt i typ 10 sekunder. Sedan blev man deppig. Jag fattar ingenting! Är det någon som fattar någonting? Alla verkar kunna, alla utom jag. Sedan sneglar man upp på sina lab-rocksvänner och viskar "fattar ni någonting?". INGEN fattar. SKÖNT! Lab-handledaren verkar däremot tycka att allt är mycket självklart och försöker förklara. Helt plötsligt var vi inte en lab-grupp på universitetet utan en lågstadieklass som fått 8ans mattebok. Slutligen ger hon upp och säger: "jag mailar lösningen till er" och drar iväg på lunch. Men vi ger oss inte så lätt. Vi ska nog förstå den här sk**en innan dagen är slut. Sedan var det någon vettig människa som reser sig och meddelar att hon minsann inte tänker sitta kvar utan tänker äta lunch ochvänta på mailet. Undra när det kommer?
Hej hopp puss från Terese

lite små grå dag

Det duggsnöar i Linköping, är -12°C och vi har haft schemafritt. Det finns helt enkelt inte särskilt mycket att säga. Några av oss har dock varit duktiga och suttit på Örat/HUB och pluggat medan andra tog en liten sovmorgon fram till Arbetsmarknadsgruppsmötet. På mötet tycker jag att vi kom fram till bra grejer och vi får nog lov att meddela att det blir lite små aktiviteter för MedBiare här framöver. Goda bullar hade Janna bakat, eller vem det nu var. Kakorna var inte fy skam de heller, trots lite invändningar från bakerskorna. Hursomhelst är det mycket trevligt att gå på möten, speciellt då det är fika involverat men även för att man känner sig delaktig i sektionens arbete.
Nu är det dags att ta tag i vidare basgruppsarbete. Kanske blir det lite Bodypump på Campushallen ikväll.
So long flaggstång

Äntligen T2a

Hej kära blogg! Idag är en stor dag för oss, vi har officiellt blivit T2or. Vi har deltagit på uppropet och haft vår första basgrupp för terminen. Jag talar nog för alla när jag säger att det känns bra och bla bla bla. Vårt första utgångsscenario handlar om meios och mitos. Eller har vi i basgrupp B inte fattat någonting?
Här kommer lite påminnelser:
  • Glöm inte att anmäla er och betala till sektionsförfest och VSR-kravallen 4/2 (eller bara VSR-kravallen om ni inte har fina gröna hängslebrallor och får komma på förfesten).
  • Glöm inte att registrera er på studentportalen, annars kommer inte CSN, ni kan inte betala kravaller, kaffe på Örat, nya böcker eller NÅGONTING ANNAT HELLER FÖR DEN DELEN!
  • Glöm inte att sprida bloggens adress till ALLA ni känner.
  • Glöm inte att ni hemskt gärna får kommentera, ställa frågor och beundra vår blogg i kommentarsfältet. Lätt som en plätt
Imorgon har vi en schemafri dag.. Lite knepigt att ha det dag två kan tyckas men vi tycker det är vansinnigt trevligt med en mjukstart. Då får vi tid att gå på arbetsmarknadsgruppsmöte, bearbeta basgruppsscenariot och gå på stan.
Puss&Kram Terre

Älskar den som styr upp vårt schema

För det första: börjar vi 9.00 eller 10.00 imorgon?
För det andra: varför har vi en dag med två föreläsningar mitt i 12 lediga dagar?
Svaret kommer imorgon men om det är någon som vet redan nu och vill stilla den oro som infinner sig hos numera T2or så är vi tacksamma för svar!
Puss från numera T2or genom Terre

Hej!

Igår var det dags att bege sig tillbaka till Linköping efter en trevlig ledighet. Fick fint sällskap av en brunbränd Bexter på tåget. Underbart att hon äntligen är tillbaka i landet!
Kvällen spenderade vi sedan hos BK. Det var förstås mycket roligt!



Kickens Anders fick också ett nytt namn. Nu glömmer vi Räven. Det är Kasken som gäller! =)

På vägen hem blev jag och Bexter plötsligt oroliga för de vinglande typer som försökte ta sig hem genom Rydskogen. Vi beslöt oss för att ta den vägen vi också, så vi kunde försäkra oss om att ingen trillade omkull i en snönvall. Det kan ju gå riktigt illa det där.



Kicken visade också upp sin nya stil på huvudbonad. Det klär henne!

PK
Janna







Lite bilder från MIN resa:D

Finlandskryssningen kan knappast varit så här fiiin:D
Idag har jag jobbat med massor av fina barn på dagis. Efter jobbet åkte jag till stora staden för fika som tillslut blev middag. Hur som helst rekommenderar jag kommande besökande i Göteborg följande:
Köp INTE godis på Kungsports, Carolina gjorde vilket resulterade i att hon tappade och "åt upp" halva sin tand. Bilden illustrerar lite av händelsen dock syns inte den numera halva tanden.
Sedan åt jag pizza på Den Lille Fete (Elin och Sofie åt också, men mina rester). Göteborgare som man är tog jag pizza med kräftor, aioli och ruccola. Mycket trevlig kombo som varmt rekommenderas:
(Känner att bilden inte riktigt representerar hur utsökt pizzan var)
Nu är jag den Lille Fete.. Rund och god och läggdags.
Terese

Jag ville inte vara sämre.

Efter att hela "bloggänget" (det låter ju vansinnigt töntigt men har ni ett bättre förslag på vad vi kan kalla oss är det välkommet) flugit, åkt båt, buss och bil över både norra och södra halvklotet ville inte jag vara sämre. Joanna, Kicken och Lina testade ju dansskorna i Finland, Sofia kollar på sport i Staterna och Bex har väl sett mer eller mindre varenda hörn av Sydamerika. Efter att ha gnuggat mina hjärnceller hela söndagseftermiddagen tog jag min bror, satte honom i passagerarsätet och körde oss till Helsingborg. Ha! Tänker ni nu, det är inte att flyga, båta eller ens vara utomlands. Men HA! på er själva. Skåne har varit dansk och enligt min mening bör det förbli det. NEEJ, skämt och sido, i Helsingborg kan man på mycket kort tid ta sig över till Helsingør MED BÅT! Så för att inte vara sämre så har jag gjort en minikryssning till Sjælland. Totala tiden på båt: 50 minuter. Total tid i annat land: 2 timmar. Summa: 12 flak, innehållet låter jag vara osagt. DOCK vill jag poängtera att danska kronan står högt och det inte riiiiktigt lönar sig att åka över sundet för att köpa alkoholhaltiga drycker (men Helsingør är en mysig stad att promenera i om det inte hade varit snöblandat regn och alla inte hade pratat så vansinnigt grötigt).
Tillbaka i Göteborg känner jag mig relativt nöjd med dagens aktivitet även om väderförhållandena kunde varit bättre... och lite andra små grejor.
Skepp o' hoj! Från Terran

Americat

Tjenna hejsan,
va passar battre en att gora en uppdatering fran andra sidan atlanten med en text utan a,a,o... hum...
I varje fall, det ar roligt att vara tillbaka har for en stund, insupa collegeatmosfaren lite, traffa trevligt folk och varfor inte ata lite flottig mat med. :) I forrgar var det fotboll pa tv, nast sista matchen innan the superbowl, och jag kan ju saga som sa har, ratt lag vann (the saints) vilket var en evinnerlig tur annars hade jag fatt sitta med sura vanner for resten av kvallen.. I gar var et bio pa schemat, it's complicated, HAHAHAHA en av de roligaste filmerna pa lange. SE DEN! I morgon gar resan fran New Orleans till Dallas. Dags att lammna Theunette och BJ i sin lagenhet och resten av skolfolket, for att halsa pa Emiley och hennes familj. Ska bli roligt att aterigen se denna stad som bland annat har upplevts tidigare da det var orkan evakuering.. Denna gang dock under mer planerade former. :)
Det har var allt fran mig sa lange. Det ar i varje fall skont att se att tjejerna lever efter kryssningen och det ser ut som om som hade en trevlig resa. :) Vi syns snart igen.
Puss och Kram Sofia

Cruise

Hola! Nu har vi internettäckning igen på båten och kan ägna oss åt lite bloggande. För att liva upp gårdagen lite gjorde vi en lista på diverse saker vi skulle utföra/se under kvällens gång. Gick ganska bra och vi har bockat av de flesta punkterna.



Kareoke. Check.



Underhålla i pianobaren. Check.



Bryta arm med finnar med bling-bling. Check.



Imitera en älg. Check.



Se glada ut. Check.



Dansa styrdans. Check.



En vanlig bild. Check.



Bjuda på gymnastikuppvisning. Check.

Detta var ett urval av de aktiviteter vi sysselsatte oss med. Anders har fått ett nytt smeknamn, som vi alla vill att ni använder. Räven.

Nu har vi inhandlat diverse krämer hyfsat billigt. Trevligt.
Nu måste vi bracka, för tydligen är det dags att gå av båten.

Puss o kram!
Lina, Kicken o Janna


Smile-Room

Hej kära blogg och bloggläsare. Jag befinner mig för närvarande i Lerum där snön fortfarande täcker större delen av landskapet. Detta mina vänner är högst ovanligt och jag tillfredsställs över att växthuseffekten har släppt lite på sitt järngrepp. Min dag har varit näst intill helt händelselöst så när som på ett besök på en möbelaffär, apoteket och Åhlens. Däremot ser jag väldigt mycket fram emot att höra om de andra bloggerskornas tripp till Finland.. Tiden verkar snigla sig fram bara för jag väntar så spänt.
Ville uppmärksamma alla bloggläsare på att skänka en slant till bättre behövande på Haiti. Detta kan du göra genom att exempelvis klicka på den här länken: http://www2.redcross.se/newrkweb/webforms.nsf/internetpaypriv?openform eller skicka ordet LIV till 72990 (50 krAsterisk som markerar förklaring) (stödjer Läkare utan gränser).
Pussochkram T

Bad ass båt

Hej hopp sockertopp!

Nu är vi på väg hemhem. Vi passar på att göra en liten avstickare vid stockholmstrakten, där vi ska prova på sjölivet med Kicken och bröderna Söderblom. Vi tänker oss att detta är ett ypperligt tillfälle att inhandla utvalda produkter till förmånliga priser ;)

Vi har tänkt att gå all-in och prova på allt från styrdans till kareoke. Det låter väl som en god idé?

Igår var vi i Tornby. Det var trevligt, men lite jobbigt pga dagen-efter-syndrom. Vi lyckades iaf köpa lite ljus. Och fika.
Lina lyckades också ha sönder en kundkorg. Stackars Maxi, alla deras kortläsare var redan trasiga.

Typ så här såg det ut i torsdags hos Terese och på Platå..













Observera texten som pryder skylten på bilden nedan. Kicken och Anders ägnade lovet till att förlova sig. Stort grattis till dem! Söta de är!


Vi hörs och ses! Kyss!
BK & Janna


Man kan (inte) vara på topp jämt

Vi ber om ursäkt för att vi har varit aningen tröguppdaterade här på bloggen de senaste dagarna. Förmodligen beror det på att vi blivit så överväldigade efter vår första tenta-p att vi inte har hunnit tänka på den. Vi är nog över lag nöjda med våra insatser på skriftliga tentamina och glädjs även åt resultatet efter den praktiska. Vi fick ingen fråga på citronsyracykeln trots att vi hade övat. Inte heller behövde vi använda våran utantillkunskap om aminosyrornas sidokedjor. Men vi är lika glada för det. Efter tentan gick vi och åt lunch på NH, och jag fascinerades ännu en gång över hur gott och billigt det är (55 kronor för lunch, salladsbuffé, kaffe och till och med en kaka). Sedan gick vi på spinning med motiveringen att vi inte skulle orka gå ut på krogen efter en kraftansträngning som tentan inneburit. Det tog vi dock igen igår (torsdag). Vi ville innerligt testa ekonomiarnas mark och begav oss till Platå. Här blandades dans, med asgarv, oansenliga förslag och dålig/svår engelska. Kontentan av kvällen är iaf att man bör hålla sig på säkrare marker exempelvis Flamman om man vill undvika att bli upphånglad av skotska pojkar (dock utan kilt) eller tyska utbytesstudenter. Kvällen avslutades iaf lyckligt så vitt jag vet (å andra sidan har jag ju inte pratat med de andra) och vi hade ganska kul ändå trots diverse tillbud med trasiga nylonstrumpor. För övrigt tycker jag att de inte ska remixa sönder varenda låt i DJ:båset, är det någon som är av någon annan åsikt tar jag gladeligen emot opponeringar här i kommentarsfältet.
Förhoppningsvis pallrar sig någon av mina underbara vänner snart upp och laddar över bilderna från kameran och kan i bästa fall ge er ett litet smakprov från gårdagen.
Nu ska vi fortsätta fira vår 10dagars ledighet med att åka hem-hem, testa  på Finlandskryssning (därifrån vill jag gärna se bilduppdateringar), hälsa på vänner i Amerika samt träffa vänner som inte träffats på länge.
Väl mött
Terese

T1 raggar nollan

Hej hopp bloggen!

Nu sitter vi och lugnar nerverna lite grann inför den stundande tentan. Det går bra nu. Terran och Kickens bakverk var fantastiska. Vi passar på att svara på Idas frågor;

1. Det sägs ju att man ska ägna 40 timmar i veckan (schemalagt inräknat, såklart) åt plugget och gör man det så klarar man sig ganska bra. Under tenta-p kan det förstås bli lite mer :) De första veckorna kan det vara lite svårt att hänga med, speciellt om man inte kommer direkt från gymnasiet och glömt en del, men man kommer in i det rätt så snabbt.

2. Utifrån vad examinerade studenter säger så verkar det inte vara något problem. Speciellt inte om man är engagerad och vet vad man vill. Några exempel på vad utexaminerade studenter gör är att doktorera och arbeta som klinisk prövningsledare. Man kan även jobba på ett läkemedelsföretag eller på SKL. Vi är ju bara T1or än så länge och håller fortfarande på att utforska arbetsmarknaden, men vad vi har hört så är det en bred utbildning som ger många möjligheter. Vi på medbi har ett arbetsmarknads utskott som jobbar för att uppdatera studenterna om arbetsmarknaden och dessutom göra reklam för medbi hos olika arbetsgivare.

3. Vi stormtrivs på HU. Det är en relativt liten del av universitetet och detta gör att det blir en mysigare stämning, mer gemytligt och mer integration mellan olika program. Överlag är det väldigt moderna och fräscha lokaler och på café örat är kaffet väldigt billigt. Som du förmodligen redan vet arbetar Liu med PBL. Även om det är förvirrande i början är det ett väldigt roligt sätt att arbeta på. I Linköping är det dessutom väldigt hippt med overall och våra olivgröna hängselbyxor bräcker allt.


                           

Så summan av kardemumman, medbi är fantabulous och du hjärligt välkommen som Nollan till hösten. Vi ser fram emot att få vara din fadder :)  

Kram
Lina, Joanna, Terese, Sofia och Kristina

Om man tröttnar..

på tenta plugg i form av:
Kan man alltid baka bullar och lyssna på Arcade Fire, Fat Boy Slim eller powerballader (föredragsvis inte det sistnämnda).
Detta ramlade in i våran kommentarlåda idag:
Hallå hallå :]

Råkade trilla in hit när jag letade efter lite vettig information om ert program, tänkte passa på att fråga lite frågor om det är okej :)

1. Hur hårt är plugget? Klart att det är hårt, men måste man ha mycket förkunskaper eller är det helt i sin ordning att man knappt fattar något i början av en kurs? :P

2. Hur ser arbetssituationen ut för medbi? Vilka jobb blir man egentligen kvalificerade för, alltså, lite mer konkret än vad liu's hemsida påstår..? 

Många påstår att det är totalt omöjligt att få jobb efter denna utbildning, har ni fått någon som helst information om detta, alltså vart folk tar vägen efter utbildningen? Vill inte utbilda mig till något som är totalt omöjligt att få jobb inom :/ 

3. Trivs ni på HU? :)

Svar kommer från oss här på bloggen senare ikväll men jag tänkte be er andra medbiare som säkert har mycket att tycka till om att lämna era kommentarer också! Tack Ida för att du besökt vår sida:D
Klem från Terran

Lycka till!

Vill bara önska alla studenter lycka till inför stundande tentor och dela med mig av mina viktigaste anteckningar under den här terminen.

"Man får inte läsa för mycket, då blir man dum."


PK från BK


Vi är lite avundsjuka..

..på växter, de har ju en vakuol som ger stadga. Vi människor måste gå på gym. Vi är även avundsjuka på bakterier, de kan bilda alla aminosyror själva medan vi människor måste få i oss några via födan. Hade vi kunnat tillverka alla själva hade vi sluppit äta kött vilket i sin tur hade lett till att vi sluppit svältproblemen i världen..

En helt vanlig dag på Rydsvägen...

...spenderas med att som valigt sitta försjunken i biologins värld.
Den här söndagen har flugit förbi, utan att jag verkar har fått någonting gjort, förutom att fylla köksbänken till bredden med disk och irritera mig över The Cells masiva storlek. Detta mina vänner verkar vara en helt vanlig vardag för studenter under tenta-p. Man pluggar och pluggar utan bevis på att man har lärt sig något. Men tackar vet jag de andra tjejerna som man då kan ringa och beklaga sig lite för.
Sambon min har också tenta-p men inom vad förstår jag inte riktigt för medan jag rabblar DNA-replikation för glatta livet spenderar han dagen med att spela tv-spel. Det där andra campuset (som jag bor granne med men tänkte: nej jag vet vi pluggar på den som ligger ca 3,5km härifrån istället, i staden där det ALLTID blåser motvind) här i stan verkar inte vara så svårt att klara av:)

Efter att ha pluggat mina timmar för dagen gick jag och Anders ut på en söndagspromenad.
Efter det saboterade vi köket ytterligare lite genom att baka kakor. Tanken var att de skulle med till skolan imorgon som fika när vi sitter och pluggar, men av någon anledning blev de lite smaklösa. Så om det är någon som är sugen på bleka mjölsmakande kakor är det bara att höra av sig. Som tur var gjorde Anders också en sats andra kakor som blev betydligt bättre. Resultatet av dom blir nog dock att de hinner ätas upp ikväll, så sorry brudar men det blir inga kakor till imorn;)

Anders mer lyckade kakor, dessa är nog snart ett minne blott;)
Anders mer lyckade kakor, snart ett minne blott;)

Jag vet inte vad de andra tjejerna här på bloggen säger, men mina fingrar kliar av längtan till att hålla i innebandyklubban igen och lira lite match. Men knät säger annat, så jag får fortsätta bekanta mig med gymmets cyklar istället.
Dessutom kan det verka lite svårt att spela när man tar sig en titt på den nya klubban...

Nu börjar allt socker från kakorna kicka in så det blir nog ytterligare en timmas plugg innan det är dags att knoppa in.

puss och kram Kicken

Tävlingsrapport söndag

Vi har hittills fått in följande antal förslag till namn på korridor 2: noll! Illa mina vänner, illa. Nu är det så att jag råkar veta att många av er läsare har varit där och gjort ett avtryck eller två. Så kom igen och lyft näsan ur the cell för 2 minuter och lämna ett förslag i kommentarsfältet. Tycker nästan att det är er skyldighet. Faktiskt




Avtryck ja, som sagt.
                   



Igårkväll tog vi ett litet pluggbreak och halkade bort till Sofia där det bjöds på kyckling, glass, bränd pesto som inte smakade bränt och i vanlig ordning fantastiska middagskonversationer. Gårdagskvällens höjdare var den om idén till ett nytt UF-företag med slogan "vanliga tröjor - fast mindre".
Nu åter in i böckerna värld med tenta om 2 dygn och 22 timmar -ångesten är på plats.

Pussochkram
Lina


TENTAPLUGG

Kan det bli bättre? Nu har man inte ens anledning att gå ut och ta en promenad. Termometern visar -22°C.
Igår var det plugg i Irret - korridor Två. Efter påtryckningar från oss som inte bor i korridor två om att de ska byta namn tycker jag att vi kan sätta upp en förslagslåda här på bloggen. Har ni ett bra förslag på nytt namn till korridor två får ni gärna skriva en liten kommentar. (Ni som bor i korridor två behöver ju inte använda förslagen men det kan vara kul om det skulle komma fram något bra.)
Sedan vill jag tack Joanna för givmildheten då hon bjöd på alldeles utsökt lax mitt upp i allt pluggande.
Nu är det tre dagar, 23 timmar och 20 minuter till TENTA. Dags att sätta fart.
Kramar Terese

Halvårskrönika

Nu är det äntligen dags för MedBi bloggens efterlängtade halvårskrönika. Enjoy!


Årets onödigaste: HEL-vete i en påse
Årets snackis: Studenten som skrek hämningslöst på föreläsaren under HEL
Årets "det var väl trevligt men det gör vi inte igen": Besöket på Harrys



Årets falsksång: T1-gyckel
Årets dancemove: Wave the slave
Årets nakenchock:..stod stamcellen för.
Årets åkdon: Kundvagn



Årets låt 1:
 Tuppen Ture
Årets låt 2: Bad ass buss (musikvideo väntas komma i vår)
Årets tydligaste: Terese skriver kemiska formler med meterstora bokstäver
Årets mest välbesökta: Örat
Årets idé: "Jag vet, vi köper likadana skor och har på oss dem imorgon."



Årets modemiss:
Tre tjejer i likadana skor
Årets smitare: Bexter som drog till varmare breddgrader när det drog ihop sig till tenta
Årets föreläsning: Membrantransport med Magnus
Årets ord: Bracka, såklart.
Årets bild: Taadaaa!



Årets sås:
Brunsåsen
Årets farligaste: MedBi-gympan, åtminstonde om man heter BK
Årets bittraste: "Måste ni vara så jävla nöjda med er själva?"
Årets förnekelse: Kicken hävdar att hon inte har sagt ovanstående.
Årets byxa:..var grå
Årets grej: Broschyrutdelning under ledning av Joanna



Årets partaj: Ja inte var det Kalasmottagningen i alla fall
Årets upphängningsanordning: Klädhängaren
Årets godaste: Kickens korvstroganoff
Årets konstigaste festplats: Vinden på Colonia



Årets flopp:
Völen. Vet ni inte vad det är? Just det!
Årets "vi har fortfarande inte fått tillbaka pengarna för det": Maten till tackfesten, nudel och biffpaj är dyrt! 
Årets härmapor: Sjukgymnasternas T1or med sin SGbloggen
Årets rör ej: Det gröna handtaget i patologhuset.
Årets sämsta simultankapacitet: Classe när hon sms:ar
Årets dryck: Vin, både fint och fult
Årets "vi har fortfarande inte glömt hur mycket ni fuskade": Spökbollsmatchen mot T3/T5 

Det var allt vi orkade bracka ihop. På återseende.
Pussochkräm
Lina, Janna, och Klickelita

Tillbaka..

..i Linköping då. Kom hit med tåg igår. Värmen fungerade inte under hela resan, ett under att jag kom fram utan köldskador.
Idag är det dags att börja plugga på allvar. Jippie. Plugget går bäst med lite sällskap, så nu beger jag mig hem till Kicken. Ser fram emot en kopp kaffe där också!
PK
Janna


Hujeda mig

Nu börjar tentaångesten (eller i fall som mitt: ångesten över att inte tentaångesten infunnit sig) smyga sig på. Idag var dagen då jag skulle ta tag i mitt liv. Jag skulle: redan ha köpt en kalender för att kunna strukturera, gått till mitt gamla jobb på dagis och sagt att jag finns tillgänglig efter tentan, börjat skriva rent föreläsningsanteckningar, läst de relevanta kapitlena (hur fan skriver man det i plural) i cellbiologiboken och gjort upp en plan för hur mitt framtida pluggande ska se ut. Och vad har jag gjort? Kollat facebook fem gånger, läst födelseannonserna i Göteborgsposten 3 gånger, druckit både te och kaffe, lovat bort mig till mormor från klockan två (alltså om två timmar och 20 minuter) och åkt till statoil för att tanka och insett att jag glömt tankkortet. Jag måste väl säga att jag är liiiite, men bara lite missnöjd med dagens aktiviteter. Jag har ju trots allt inte gjort något fasansfullt jobbigt. Med detta vill jag säga att ni andra tentaångestfyllda individer där ute inte bör oroa er, ni kan omöjligtvis ha gjort mindre än jag (såvida ni inte råkat bränna anteckningsblocken och hunden har ätit upp The Cell).
Ta alla tillfällen i akt att lära er något, studera citronsyracykel en stund.
Eller skit i det och kolla på min sushi jag åt the other day, it's a shame att de inte går att få tag på campus.

På torsdag ska det i alla fall för min del brackas tillbaka till Linkan, jag har någon form av bild framför mig hur jag då kommer att sitta och plugga så frenetiskt där att jag aldrig skulle lyckats åstadkomma något liknande här, i mitt gamla rum i Lerum.
Puss&Kram T

RSS 2.0