Trötta

Så, nu har vi våra biljetter. Det tackar vi våra vassa armbågar och ett jävla flyt för =)



Eftersom Andreas har namnsdag idag (Grattis!) så kunde vi tänka oss att köpa biljett till honom, trots den sena ankomsten..

Eftersom internet är segt och vi är trötta så blir det inte fler bilder än så här. Nu väntar föreläsning som enligt Kicken ska handla om "organ-någonting-vävnader-kanske" . Blir säkert nice!

PK


06.34 cellskapet.

Vi börjar dagen utomordentligt med att köa från klockan 6:00 på morgonen... FÖR ATT GÅ PÅ KRAVALL.. Alltså är det mänskligt? Nu tänker ni läsare, de var väl ensamma. Men nej. Här sitter uppskattningsvis 300 pers och väntar på att få köpa lite biljetter som dessutom säljs till ockerpriset 130kr. Till vår glädje sitter vi ganska långt fram och räknar med att få köpt våra biljetter!
Ska försöka uppdatera med lite bilder senare.
Puss och kram

1a advent

God kväll!

Dagen började med en sväng till Tornby med Kicken. På Plantagen hittade vi denna tjusiga julprydnad;



Hade det inte varit för priset (698 kr!) så hade denna nog fått följa med hem idag =)
Istället inhandlades hundratals ljus. Sånt som är bra att ha, ni vet.



Kicken shoppade på, med mottot "Det är bara jul en gång om året".

Igår var det förfest och mellanfest i djungeln och sedan Flamman som gällde. Roligt!
Och frågan som alla ställer sig idag är; Vem var egentligen Glenn?


" Tuppen Ture är en stor charmör!..."



Det var helt galet halt när det var dags att cykla hem. Lyckligtvis gick det bra för de fallna och alla lyckades ta sig hem oskadda. Det blir till att inhandla broddar och stavar snart. Tantsyndromen blir bara fler och fler.

Puss, kram och god natt!
Joanna







Tuppen Ture är en stor charmör!

Tjo!

Idag har vi varit på Schlaget och kollat in gyckel-tävlingen. Måste säga att det var rätt gyckel som vann! Men vi gillade MatNat-nollornas tappra försök att hålla takten i Backstreet Boys  " I want it that way".. Så visst var en andra-plats för dem välförtjänt! =)

Just nu: Förförfest på Irret. Det äts pasta med delikata bollar och chilisås. Vi dricker medbi-gröna drinkar och sjunger  på"Tuppen Ture". En av världens bästa låtar. Faktiskt.




Det bådar gott för en trevlig kväll med andra ord!

PK


Schlaget om datorn.

Hej!

Här följer lite bilder från ungefär den tiden då de två tidigare inläggen i denna blogg publicerades..


 

Sofia och Corky var mycket nöjda!


Är det inte en apa som ska tas av från glaset så är det ett Ess i pannan!



Lina och brorsan. Eller BK och RB om ni så vill!


För att fortsätta där vi slutade i förra inlägget. Vi drog från Lina och första anhalten var Ryds centrum. På vägen dit lyckades Sofia cykla sönder cykeln. Hur är det ingen som vet, men så här såg det ut;



Hela stänkskärmen har snott in sig i hjulet. 

Okänd overallsklädd snubbe närmade sig för att se vad som hänt. Tyvärr var det en Filfakare så någon assistans från det hållet var inte att räkna med. 

Nåväl, framme i Ryds centrum hittar vi en väska. Någon kom på den briljanta idén att det kunde finnas sprit (eller en bomb?) i väskan, så vi öppnar den.. Vad finner vi om inte en dator, grafräknare och kollegieblock.



Glada över upphittade skatter!


Ärliga som vi är tar vi reda på vem ägaren är och ringer denna. Först ringer vi fel, till en mindre oärlig människa, som gärna vill ha datorn. Men vi är smartare än så, han klarar inte kuggfrågorna och till slut får vi tag på den riktiga ägarens flickvän. Så här glad blev Tobias när han återfick sin dator;



Mellanfesten på Colonia, visade sig äga rum i förrådsutrymmet på vinden. Något annorlunda, men skoj!









Sen bar det av till Kårallen! Tyvärr inte så många bilder därifrån. Eller det finns några. Men dem har vi lovat att inte visa =)



Hittegods nummer två leder oss till slutsatsen att en kravall kan vara bra för plånboken!
Kan också passa på att tipsa om apelsinläsken som bara kostar 5 kr. Ett kap!



Vi avrundade kvällen med lite broschyr-utdelning till dem som såg ut att behöva en. Säkert mycket trevlig läsning! Och sen är den ju så fin och grön! =)

PK

NU

DRAR VI PÅ KRAVALL! Sedan efterförfest (m.a.o mellanfest) på Colonia!

Gräv en djup grop, planka in på Lidl eller ät räkor för det är gött!

Update

från Ryd klockan 20,36
Tips: börja inte ölspel före tio = drickat tar slut
Tips: Lyssna på detta http://www.youtube.com/watch?v=-oNGv9mbRO8
Tips: kom hit om du hinner.. det är kul

Ha det gött och räkor är gött men kort hår på tjejer nja..


Time för kravall!

Tjena!
Full rulle hela tiden den här veckan. Igår var det basgruppsplugg och stökiometri-räkning som gällde innan vi avslutade dagen på Örat, där det var sektionspub för Medbi.
Detta var en mycket trevlig tillställning med sällskapsspel och en och annan öl. Eller cola för den som hade plugg väntades hemma..
Tycker verkligen att studiesociala utskottet gjorde ett fantastisk jobb med att anornda detta! =)

Idag har vi diskuterat glykolysen, citronsyracykeln och fotosyntesen på basgruppsmötet. Även om det är trevliga ämnesområden så var det bästa med dagens möte att vi fick bullar av Kalle! Vi kör inte med straffuppgifter i vår grupp om man kommer försent eller missar ett möte. Ta med lite fika så är allt förlåtet!

Just nu står BK och lagar mat. Det ser hemskt ut. Smakar förhoppningsvis bättre än det ser ut.


Precis som Terese nyligen skrev taggar vi  nu för kvällens kravall, Schlaget! Förfest hos BK dårå.

På med overallen och fram med partyhumöret!


!SCHLAGET!

Snart är det dags att springa iväg på Kravall! Taggningen har varit på topp idag och jag känner på mig att det kommer bli riktigt skoj. Dessutom väntar vi spänt på Linas brolla som ska med. Bilder finns att väntas under morgondagen.
Annars har dagen varit relativt lång för vissa av oss MedBi T1or. Föreläsning och basgrupp inte hemma för halv fyra även om den sista timmen spenderades på systembolaget. Men ansvarsfulla som vi är gick vi därifrån tomhänta, nästan iaf. Oj kände att jag gled ifrån ämnet föreläsningar och basgrupp men jag är så fokuserad på vad som komma skall att jag lägger ner det.
Väl mött!
Terese

Overalls pyssel

HAHAHA å eftrsom jag är helt tappad när det kommer till sånt här så får man scrolla ner en bit på sidan för att börja inlägget där och sakta men säkert jobba sig uppåt, så att man få allt i rätt ording. Jaja, ja lär väl mej :)

Overalls pyssel


Terese, nöjt glöggdrickandes, redan färdig med sin overall.

Overalls pyssel


Linas snyggis overall!

Overalls pyssel


Rebecka syr...

Overalls pyssel


Joanna limmar, i varje fall för stunden..

Overalls pyssel

I kväll var det dags för overalls pyssel hemma hos Rebecka. Kvällen började dock hemma hos Joanna där vi skulle räkna stökiometri och äta spagetti och Köttfärssås. Kan ju erkänna såhär i efterhand att det blev mest av det sistnämda, alltså maten... Efter detta gick vi i varje fall hem till Rebecka där glöggen sattes på värmning, pepparkakorna ställdes fram och julmusiken ekade i högtalarna. Det var dags att börja sätta fast de märken som har samlats in de senaste vekorna, på overallen. De rådde lite delade meningar kring hur de skulle sättas fast. Sy eller limma, ja vad är egentligen bäst?.. Svaret är endast vad man själv har tålamod till.
Sov nu riktigt gott! Puss å kram Sofia

Spökboll

Stämningen var hätsk. Folk spottade och svor. För T3 och T5 handlade det om prestige. För T1 handlade det om att krossa dem. Bollar flög, tänder flög och Linda flög. Efter 75 minuters bitter fight kunde vi konstatera det omöjliga: T3+5 hade nog ändå vunnit flest matcher. Gratulerar! Frågan är om ni kan med att ta åt er av gratulationen för FY FAN vad ofta vi brände er utan att ni erkände det.
Med vänlig hälsning  T1or genom Terese

Dålig stil 2

Vill bara understryka hur dålig stil det är att fuska i spökboll under medbi gympan. Nej, vi är inga dåliga förlorare vi bara älskar att vinna!

P&K


Dålig stil

Vill bara understryka hur dåligt det är att 4verkeriet inte säljer kravall biljetter på HU. Det är ju bortom alla rimliga gränser att vi ska hinna cykla till Valla och tillbaka och dessutom äta på 60 minuter!
DÅLIGT helt ENKELT

Mätglaset

Tjo!

Har nu lunch efter en föreläsning i prokaryot cellbiologi. Vi gillar föreläsare som tänker utanför ramarna och kör sin egen stil. Som den här tekniken, projektor och overhead-apparat igång samtidigt. Funkar förvånansvärt bra.



Just nu sitter vi i mätglaset och inväntar dages basgruppsmöte. Vi har en känsla av att det inte riktigt kommer gå våran väg idag. Ingen koll alls är ett uttryck som beskriver vår känsla rätt väl..



En något bekymrad/koncentrerad Terese.



Lina och Sofia läser om bussolyckor i Arvidsjaur och viskar om lussekatter och julgodis.
Det luktar banan i hela rummet.

Vi hörs senare, om vi överlever detta.

Kram kram


från oss som fick sitta vid bordet på balen och slapp hänga i garderoben..

Kort och gott: fina tal (framförallt till kvinnan), gudomlig sång (Medsex) och fantastisk mat (Vildsvin med chokladsås). Vad mer kan man säga. Lyckad bal helt enkelt!
Vackra Lina och stiliga Eric förgyllde min och Sofias kväll genom att sitta mittemot oss:)
Sofia var min kavaljer under kvällen och det räckte gott även om jag hade tyckt det var skojigare om hon hade blå militärkostym med guldiga revärer som herren på min andra sida!
So long flaggstång.
P&K Terese

Update från garderoben

Mer dramatik än en axel ur led blev det inte.
Kan gladeligen meddela att den skadade, som var på ett fint humör med armen i mitella, gjorde en stilfull återkomst till balen igår. Slutet gott, med andra ord!

Vill annars påstå att det var i garderoben det hände igår. Godis, spotify och sådan festliga grejer som man blåser i verkade vara ett vinnande koncept. Dessutom är det i garderoben som man får höra allt skvaller från förbipasserande toalettbesökare..



Man kan fäktas med dem också. Krävs en del teknik, men det funkar! =)



                     
 Lina & Erik, tjusiga som få!                                Linda & Joanna försöker vila lite..
 




                                          
                                          ..men störs av den här typen! 


 
                                                                





Live från balen

Dramatiken börjar så smått smyga sig in på HU:s höstbal. Eftersom folket här inte får någon stämpel är det lite klurigt för oss som står i dörren att veta vilka som är betalande gäster eller ej.
Iaf, vi kom på den briljanta idén att ta kort på de som kom för att kunna komma ihåg dem. Smart va?!
Så kvällens första eftersläppsgäster ställer upp sig för kort. Allt ser bra ut. Sen knuffas de lite, på skoj antar vi. En killes axel hoppar ur led. Ambulansen kommer. Tragik.
Här är bilden som togs i samma ögonblick som axeln hoppar ur led. 3 glada munnar. Ett ansikte av smärta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bredkäftade grodan

Hej!

Martin Stenmarck har blivt tunnhårig! Amy Diamond har ingen aning om vad en barista är!

Detta var lite av de förfärande fakta vi fick ta del av under gårdagskvällen framför tv:n hos Bexter. Annars var det en oerhört trevlig kväll, där Joanna firades för att hon överlevt ytterligare ett år.

Den tjusigaste tårtan som någonsin skådats svängde BK och Bexter ihop. Konditor-utbildning nästa!



För er som inte har hört historien eller känner igenom honom, så kan vi avslöja att det är den bredkäftade grodan som fått stå modell för tårtan.

I detta nu gör vi oss redo för att åka till Konsert & Kongress där HU:s höstbal kommer att äga rum. En del av oss kommer njuta av god mat, dansa omkring i vackra klänningar medan andra får roa sig med att hänga upp ytterkläder i garderoben. Tror att  det blir en lyckad kväll för oss alla iaf!

Puss!

Munskydd är bra!

Tja!

Nu har vi precis varit på Campushallen och tränat. Afro Power Dance stod på schemat idag. Mycket roligt! Trots att vi hoppade åt fel håll, kom helt ur takt (gäller inte Lina dock) och såg himla skojiga ut kommer vi nog att försöka oss på detta igen.



Det positiva med det hela, är att man inte inte är ensam om att se rolig ut :)


Annars har dagen bjudit på ett labb-besök, där det idag bereddes lösningar till den kommande DNA-labben. Terese tog rekommendationerna om att använda munskydd på största allvar. Smart drag tycker vi andra! Se så läcker hon ser ut dessutom;




Efter labben blev det fika och lite basgrupps-plugg på Örat. Där satt vi kvar till stängning då Rebecca tvunget skulle torka bord och skura golv innan vi kunde gå hem. Hon verkar trivas med sysslan i alla fall.




Nu borde jag läsa lite om proteiner. Kvällslektyren får kanske ta formen av en bok om biokemi :)

Pussokram
Joanna  


Spinningkväll

Hejhej! Lina här, relativt nyhemkommen från Campushallen där det i afton har spunnits loss ordentligt. Någon variant av varmkorvboogie pumpandes envist ut genom högtalarna medan svetten lackade. Av musiken fanns visserligen mer att önska men sällskapet var som vanligt på topp.

Detta bjuder vi på. Varsågod.






                                                                        

    
     Pussochgodantt

Örat 12.54

Denna dag har hittills varit rätt medioker och det finns egentligen ingenting att säga mer än att summera vad vi har gjort. Först var hela klassen 30 minuter för tidiga till kemiräkningen men började glatt räkna ändå!
Basgrupp 1 har även haft möte och diskuterat DNA. Mycket intressant.
Nu är det labbrapportskrivning på Örat!
Puss och klem

Måndag med Magnus

Dagen började med en fantastisk föreläsning om membrantransport vilken gav Joanna och Kristina en känsla av eufori. På riktigt alltså.

Lunchen intogs på Hälsans hus, ingång 15.


(Vill bara inflika att just i detta nu har Rebecka problem med stopp i avloppet.  Vi har anledning att tro att det är Elias som utgör proppen då det tydligen luktar "rått lammkött")

Eftermiddagen ägnades åt laboration i jämviktslära. Soundtracket för dagens aktivitet på clinicum var inte helt otippat the central dogma song.

Terese tipsar om att kissa innan labb då titrering utgör ett strilande läte som lätt utlöser kissnödighet. (Lina var på toaletten i 3 minuter och 57 sekunder. Exakt.) 
Sofia uppmärksammar även att gummihandskar bör användas för att "inte fräta sönder sig".

                                                          




                                                        




Nu väntar mentorsträff och de kanske inte så exklusiva men dock goda varma mackorna.


Pussochkram
Lina Terese Joanna Sofia (Rebecca på sms)


Någonstans i Ryd


Livebloggar direkt från studierum i Ryd. Just nu ser det ut så här;



Vi tar tacksamt emot allehanda tips om DNA och proteinsyntes. I utbyte mot detta delar vi med oss av en länk till något som hjälpt oss mycket under eftermiddagen!

http://www.youtube.com/watch?v=_Q2Ba2cFAew

Puss från Lina, Terese, Sofia och Joanna


Lugna lördag

Hej!
Lugn dag idag med plugg och vila. Som söndag fast ändå inte. Det är underbart att vara ledig tre dagar i sträck!



Det har lästs om DNA. Mycket trevligt!



Lördagkväll är kanske inte bästa tiden för stökiometri, men visst lyckades vi lösa ett par uppgifter innan mat och film lockade mer =)




Sen fick vi finbesök av en ekonom som ville visa bloggen vad de sysslar med borta på Valla.
Kallar det för krökiometri. Lustiga typer de där ekonomerna!

God natt!
Janna

Schemafritt

Och därmed perfekt uppladdning inför kvällen SJUKHUSFEST! WOHO!
Puss & Kram T

Tackfestbilder!

 

Ciao! Joanna här, nyligen hemkommen från basgruppsmöte. Jäklar vad effektiva vi var idag! Perfekt att få massa tid över så att andra viktiga diskussionspunkter hinner beröras, som tex vad vi ska äta och dricka för gott som uppvärmning för Sjukhusfesten i morgon!

Eftersom Terese beskrivning av tackfesten var något kort, tänkte jag fylla på med lite härliga bilder! Tema före kvällen var; Tim Burton.




Sofia, med kvällens vassaste fingrar!


Terese drömmer om att skrämma cyklister och skulle då se ut så här.



Bexter visar hur man gör! Slöseri med tid och glas är inget för oss, drick fördrinken direkt ur bålskålen istället.



Någon som kan gissa vad vi är utklädda till?.. Nej, jag tänkte väl det.
 Ledtråd: det börjar på "guld" och slutar på "iljetter"




Fantastisk bild, som får tala för sig själv!


Med sugrör försvinner fulvinet ner i oroande rask takt..


Kul att vagen kommer till användning!



Finns andra fordon på HU också. Men var försiktig med gaspedalen, det är lätt att det går lite för fort..



Powernap i Cellskapet.


Även Sofia och Terese trivdes i kundvagen!


Resterna från tackfesten samlades i en påse, och tanken var att äta detta till frukost på onsdagen. Blev ändrade planer..



Eftersom Sofia såg ut så här allt som oftast under kvällen gissar jag på att hon sitter på en del bilder hon med. Frågan är bara om det är något vi vill se =)

Hejdårå!

basen 14.06

Joanna, Sofia och Terese har precis haft basgruppsmöte..

inspirationskväll i två bilder.

tycker att inspirationskvällen var mycket bra (även om det inte hade bjudits på goda mackor och bullar). känner att jag som T1 har nytta av tillfällen som detta redan nu och man blir mer sugen på att fortsätta på programmet när man ser vad det ger! thank u arbetsmarknadsutskottet...
För övrigt fungerar min shift-knapp dåligt. Tack och hej från Terese
Jaha det blev bara en bild. Dunno why..

Till att börja med..

..jag heter Terese. Men det är ganska irrelevant eftersom den här bloggen inte kommer att handla om mig. Denna blogg kommer att handla om Medicinsk Biologi på Linköpings Universitet. Jag tänker att flera personer kommer ha möjlighet att lägga upp inlägg och bilder på bloggen som fungerar som reklam för vårat gröna, fina program. Gud vad torrt det lät men det är iaf tanken.
För att summera veckan:
Måndag: föreläsning i TRE timmar i sträck med Magnus. Metabolism. Mikroskopin blev inställd men eftersom vi i basgrupp 1 är så begåvade lärde vi oss mikroskopet ändå... hur det nu skulle gått till.. Vi fick världens längsta paus och jag tänkte cykla hem och äta men det regnade. Istället kom jag på den briljanta idén att sätta mig med andra chicas på Örat och plugga. Fick vi gjort något? Inget som resulterade i basgrupps-vettigheter iaf.
Senare hade vi en trevlig genomgång om histologi dvs. läran som friska vävnader. Eller var det så?
På kvällen hade vi en VÄLDIGT trevlig MedBi-gympa. Dagens tema var skeppsbrott. Mhm.. Sjukt roligt och sjukt jobbigt, vad åt man för att orka när man gick på lågstadiet och hade skeppsbrott flera gånger i veckan? Hade träningsvärk dagen efter. TRÄNINGSVÄRK! Av att leka. Det finns också andra negativa saker med att gymnastisera sent på kvällen. Typ att man lagar mat innan som man lämnar i ugnen.
om man blir trött av att leka kan man alltid gömma sig i en plint
Tisdag: dags för MedBi's årliga tackfest för faddrar och fadderister. Känner att jag skulle kunna sammanfatta den i en hel tidning så jag överlåter det till någon annan som känner sig manad och som kanske även har bilder att lägga ut! Dock har jag ett bra exempel på varför man inte ska dricka för mycket som jag gärna vill att alla ska ta del av!
..är inte att rekommendera om det är kallt ute.
Onsdag: är nu och jag har inte gjort något vettigt MEN snart är det dags för Inspirationskväll där gamla MedBiare pratar om vad man kan göra efter man har läst klart, förutom att vara fett grym på att häva fulvin.
Tack för mig så länge!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0